Zatvaraju se ugostiteljski objekti u Požeštini jer su cijene struje i plina odletjele u neslućene visine!

Autor: Jelenko Topić

Proteklih mjeseci na području grada Požege, ali i širom Požeštine zatvoreno je desetak ugostiteljskih objekata i to čak na vrlo atraktivnim lokacijama. Veći dio su kafići, no to je slučaj i sa nekim objektima koji su imali širu ponudu kao što su restorani i slično. Riječ je o objektima u ulicama Hrvatskih branitelja, Pavla Radića, Mesničkoj itd. Ima nekoliko slučaja da je samo došlo do promjene vlasnika, no upitno je koliko će se u tim uvjetno rečeno propalim objektima snaći novi vlasnici i hoće li uopće opstati.

-Imao sam troškove struje i plina mjesečno nešto iznad tisuću kuna, a sada sam dobio račune koji ukupno iznose pet tisuća – požalio nam se jedan požeški ugostitelj koji sada prodaje svoj biznis što znači prodaje opremu u iznajmljenom prostoru te se više neće baviti ugostiteljskom djelatnosti.

Slijedi ostatak zime kada svi, a pogotovo oni koji energente plaćaju po cijenama poslovnih korisnika, imaju značajno povećanje režijskih troškova.

Upitno je dakle kako će taj dosadašnji povećani jesensko-zimski troškovni udar podnijeti preostali ugostitelji u ovom kraju. A dođe li još neko povećanje tih cijena uz rast potrošnje energije kroz hladno razdoblje postoji mogućnost da još neki od poduzetnika zaključaju vrata svojih obrta i tvrtki.

Prema našim saznanjima još nekoliko ugostiteljskih objekata najavljuje ključ u bravu kroz slijedeće mjesece.

Foto: Ilustracija, arhiva

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek