Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Zatvaraju se ugostiteljski objekti u Požeštini jer su cijene struje i plina odletjele u neslućene visine!

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Zatvaraju se ugostiteljski objekti u Požeštini jer su cijene struje i plina odletjele u neslućene visine! Požega.eu | Zatvaraju se ugostiteljski objekti u Požeštini jer su cijene struje i plina odletjele u neslućene visine!

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Proteklih mjeseci na području grada Požege, ali i širom Požeštine zatvoreno je desetak ugostiteljskih objekata i to čak na vrlo atraktivnim lokacijama. Veći dio su kafići, no to je slučaj i sa nekim objektima koji su imali širu ponudu kao što su restorani i slično. Riječ je o objektima u ulicama Hrvatskih branitelja, Pavla Radića, Mesničkoj itd. Ima nekoliko slučaja da je samo došlo do promjene vlasnika, no upitno je koliko će se u tim uvjetno rečeno propalim objektima snaći novi vlasnici i hoće li uopće opstati.

-Imao sam troškove struje i plina mjesečno nešto iznad tisuću kuna, a sada sam dobio račune koji ukupno iznose pet tisuća – požalio nam se jedan požeški ugostitelj koji sada prodaje svoj biznis što znači prodaje opremu u iznajmljenom prostoru te se više neće baviti ugostiteljskom djelatnosti.

Slijedi ostatak zime kada svi, a pogotovo oni koji energente plaćaju po cijenama poslovnih korisnika, imaju značajno povećanje režijskih troškova.

Upitno je dakle kako će taj dosadašnji povećani jesensko-zimski troškovni udar podnijeti preostali ugostitelji u ovom kraju. A dođe li još neko povećanje tih cijena uz rast potrošnje energije kroz hladno razdoblje postoji mogućnost da još neki od poduzetnika zaključaju vrata svojih obrta i tvrtki.

Prema našim saznanjima još nekoliko ugostiteljskih objekata najavljuje ključ u bravu kroz slijedeće mjesece.

Foto: Ilustracija, arhiva

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.