Zasvjetlile prve LED lampe u jakšičkom kraju

Autor: D.K.

JAKŠIĆ / EMINOVCI – Pri kraju je rekonstrukcija niskonaponske mreže u jakšičkom naselju Eminovci koje će imati rasvjetu LED svjetiljkama. Prve su lampe već zasvijetlile, a u narednih desetak dana bi trebala završiti cjelokupna rekonstrukcija niskonaponske mreže. Sve je to planska investicija općine Jakšić i načelnika Ivice Kovačevića čime će Eminovci biti prvo naselje koje će imati cjelovitu rasvjetu novom tehnologijom. U duljini od 5.980 metara rasvjeta će biti postavljena duž cijele glavne ulice, odnosno državne ceste u Eminovcima, ali i u svim sporednim ulicama Eminovaca.

Rekonstrukcijom niskonaponske mreže obuhvaćeni su radovi na kompletnoj izmjeni vodova i stupova.

-Naselje Eminovci je drugo po veličini u općini Jakšić. Ima oko 220 domaćinstava, odnosno 740 stanovnika. Ovo je predzadnje naselje u kojem se radi rekonstrukcija niskonaponske mreže. Radove izvodi HEP Elektra Požega sa svojim podizvođačima. Paralelno s tim radovima postavljamo LED lampe tako da će ovo biti prvo mjesto koje će u općini Jakšić, ali i Požeštini imati takvu rasvjetu. Ukupno će se postaviti 126 LED lampi. To će zasigurno podići kvalitetu življenja ovdašnjem stanovništvu i sigurnost na cesti jer kroz Eminovce prolazi državna cesta na kojoj su česte prometne nesreće. Mogu odmah reći da će vrlo brzo Eminovci dobiti i nogostup za što su već odrađene sve predradnje i ishodovana dokumentacija te su osigurana i sredstva. Što se tiče radova na obnovi niskonaponske mreže ovdje u Eminovcima oni bi trebali završiti najviše za 15-ak dana – rekao je načelnik općine Jakšić, Ivica Kovačević, dodajući kako već prve lampe svijetle u gornjem dijelu Eminovaca.

Primjer Eminovaca zasigurno će slijediti i druge jedinice lokalnih samouprava i već imaju slične projekte u planu.

Za nove LED lampe i potrebitu opremu u Eminovcima općina Jakšić je izdvojila 330 tisuća kuna što je velika investicija gledajući na skroman proračun te općine.

 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek