ZAŠTO TAKO I KOME TO TREBA: „Aurea Fest“ se sa dva dana programa poklapa sa CMC festivalom u Slavonskom Brodu!

Autor: D.K.

Poznato je da Slavonija nema mnogo priredbi, a ni zabavno-glazbenih sadržaja tijekom ljeta iako se u zadnjih nekoliko godina mnogo govori o jačanju turizma na području kontinentalne Hrvatske što dakako ima uzročnu vezu i sa sadržajima koji se nude turistima i izletnicima.

Upravo zbog toga je čudno, pa možda i smiješno da se priredbe na tom dijelu naše države preklapaju tj. održavaju u iste dane. A riječ je o lokacijama udaljenima međusobno manje od 50 kilometara. Uz to čak su po sadržaju i programu bliske, a izvođači su iz iste vrste glazbe. To je krajem kolovoza slučaj s Požegom i Slavonskim Brodom.

Kako znamo u gradu na Orljavi je drugi dan Aurea Festa“ u petak 30. kolovoza tj. Večer popularne glazbe na kojemu nastupaju Igor Delač, Fluentes, Marko Kutlić, Jure Brkljača, Antonela Doko, Gazde, Klapa Cambi, Bosutski bećari, Adrijana Baković, Kim Verson , Vranac, Lea Mijatović, Dominik Blaževac i drugi. Uz to na prostoru bivšeg atletskog stadiona na Aurea Urban Festu nastupaju te večeri Psihomodo Pop i Let 3, a od ponoći je Aurea Fest Elektroničke glazbe gdje nastupa DJ-ica Marinu Karamarko.

Nadalje u subotu 31. kolovoza u dvorani Glazbene škole nastupa Gabi Novak u pratnji sina Matije Dedića, a uvečer je Aurea Fest Zlatne Žice Slavonije kada nastupaju Slavonske lole, Slavonski dukati, Stjepan Jeršek Štef, Ćiro Gašparac, Šima Jovanovac, Kristali, Rubato, Viktorija Kulišić, Blanka Došen, Garavuše, Sanja Hajduković, Zvona, Žeteoci, Vlado Bašić, Ana Baketarić, Bećarine, Stjepan Japarić, Ruže iz Subotice pobjednici „Zlatnog glasa zlatne doline 2019.“ i drugi. Slavonske lole će na Trgu sv. Trojstva održati koncert. Uz to u Pješačkoj zoni Aurea fest retro party predstavlja legendarne Soul Fingerse.

Ta dva dana CMC televizija uz potporu Grada Slavonskog Broda i Turističke zajednice grada organizira 4. CMC 200 Slavonija fest. Mile Kekin sa svojim bendom nastupit će prvog dana festivala, u petak 30. kolovoza. Osim njega nastupit će popularni crnogorski hip-hop duo Who See te neki od najboljih predstavnika novog milenijskog vala bendova, Mnogi Drugi, Orvel, BluVinil, Cloud 68 i Dusty Hats.

Druge večeri, u subotu 31. kolovoza, tvrđava Brod će biti još užarenija, a brojne posjetitelje CMC 200 Slavonija festa 2019. očekuje još veći glazbeni spektakl jer gostuje Prljavo kazalište. Prije njih revijalnom dijelu predstavit će se i druga poznata imena regionalne glazbene scene: Davorin i Bogovići, Krle i Inspektori, Helem Nejse, Bang Bang, Flyer, Headoneast, Adastra, Ante Cash, Diogen i Komuna. Ove godine CMC 200 je žanrovski još bogatiji, pa osim izvođača pop i rock glazbe ugostit će i jake snage nikad bogatije hip-hop scene.

Nije nam na mjera tražiti krivca među Požežanima ili susjedima Brođanima, te utvrđivati tko je prvi zakazao svoj program na ove datume, no zasigurno je da će ta situacija štetiti i jednima i drugima. Dakako da im međusobne koordinacije nedostaje ili možda jedni i drugi smatraju da su značajniji od onoga drugoga.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek