Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Neće li klizalište u školskom dvorištu remetiti održavanje redovite nastave? Tko je to odobrio?

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Neće li klizalište u školskom dvorištu remetiti održavanje redovite nastave? Tko je to odobrio? Požega.eu | Neće li klizalište u školskom dvorištu remetiti održavanje redovite nastave? Tko je to odobrio?

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Sve više nam se javlja čitatelja s gotovo istovjetnim primjedbama zbog postavljenog klizališta u školskom dvorištu izražavajući čuđenje i negodovanje. Među njima, koliko možemo zaključiti, ima i roditelja čija djeca idu u Kanižlićevu školu i pitaju se neće li buka, glazba, igra i sve druge zanimljivosti koje idu uz klizalište, remetiti redovnu nastavu u školi dok se bude održavala do početka zimskih praznika.

Stavljajući sve na "stol" može se zaključiti da bi moglo biti problema jer će klizalište biti u funkciji od 10 sati pa do kasnijih večernjih sati, dakle upravo u vremenu kada se održava nastava. Dakle od 3. prosinca pa sve do pred Božić, istovremeno će biti klizalište u školskom dvorištu i to gotovo ispod samih prozora učionica u kojima su djeca na nastavi i to dvosmjenskoj. S pravom se možemo pitati hoće li rekreativno druženje na ledenim površinama biti u tolikoj tišini zbog učenika u učionicama i nastavi i hoće li onda takva razonoda imati svoju svrhu?

Ne treba zanemariti ni problem oko sigurnosti djece. U ograđeni dio školskog dvorišta gdje će biti klizalište moći će doći brojni građani, roditelji, bake i djedovi, a možda i oni koji ne bi trebali biti u školskom dvorištu. Djeca će dolaziti i odlaziti iz škole, biti na velikom odmoru i sl. Hoće li moći biti bezbrižno kretanje među većim brojem osoba koje nemaju nikakve veze sa školom.

Ostaje nam za vidjeti kako će se sve to izgledati na lokaciji gdje je klizalište postavljeno i treba biti pušteno u funkciju. Istovremeno se postavlja i pitanje nije li se doista mogla naći prihvatljivija lokacija gdje bi se upriličilo više različitih i zanimljivih sadržaja kojih iz ovih ili onih razloga u školskom dvorištu neće moći biti.

Na sve bi to rekao svojom uzrečicom jedan naš bivši, no poprilično aktivni političar "živi bili pa vidjeli"!Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.