Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Zar je to moguće i sad kad je Antonije Jozić „broj jedan“!? Braća i rođakinja na jednoj listi, muž i žena na dvije različite....

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Pisali smo o tome da nisu potrebni izbori za vijeća mjesnih odbora te da se baca više stotina tisuća kuna u vjetar za njihovo provođenje. Pisali smo i da su općenito beznačajne funkcije preko kojih se koriste sitne političke moći za osobne probitke i članove svojih obitelji, kojih se primjera može naći i na sad najnovijim listama koje su objavljene za predstojeće izbore za vijeća mjesnih odbora u Gradu Požegi, koji se trebaju održati 8.svibnja 2022. godine.

Radi se o izborima na području grada Požege. Svoju političku odgovornost, kao i uvijek gdje je nešto „škakljivo“ pokušat će umanjiti aktualna županica i predsjednica požeško-slavonskog HDZ-a Antonija Jozić u čemu baš i ne uspijeva u zadnje vrijeme biti toliko uvjerljiva. Toliko smo mala sredina da svi svakoga jako dobro znamo. Znamo isto tako da se ništa ne može politički odraditi bez blagoslova političke šefice, jer kako nam je jedan sugovornik rekao ona se miješa u sve kao Vegeta, i gdje treba i ne treba. Možda smo i mi „novinari“ takvi ali to je naš posao.

Vratimo se na temu o kojoj želimo nešto više reći. Da su kandidacijske liste oduvijek slagane po principu "tko prvi do gazde", poznato je svima. No, na ovim izborima za mjesne odbore, uz nešto promjena i novih imena HDZ donosi i "rodbinske" liste. Primjerice na listi za Mjesni odbor Garevica uz dvojicu braće našla se tu i bliska rođakinja. Tako su od 7 kandidata čak tri usko rodbinski povezana.

A još je zanimljivije to da se suprug te iste rođakinje nalazi na listi u jednom drugom MO. Tako imamo situaciju muž na jednoj, supruga na drugoj listi. Nešto ovdje ne štima... Ili vode odvojeni život ili su toliko stranački poslušnici da ih se moralo staviti na liste, pa koja god to bila. Ili su pak liste slagane tek toliko da ih se složi. Ima još niz primjera gdje su članovi za mjesne odbore iz istog kućanstva što govori ili su supružnici, braća, sestre…..

Kako god, ovaj primjer HDZ-ovih lista još jednom potvrđuje da su izbori za mjesne odbore ništa drugo nego bacanje novca i stvaranje stranačkih poslušnika koje ako ništa drugo treba nekako zbrinuti.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.