Zar doista ima uhljeba u Gradskoj kući?

Autor: Požega.EU

Ivan Vlahović - CopyPOŽEGA – Požeški SDP pokušava sustavno ukazati građanima grada Požege na onu politiku koju provodi gradonačelnik Vedran Neferović što je prema svemu sudeći jako daleko od onih obećanja koja je davao u kampanji pred lokalne izbore 2013. godine. O tome je danas na tiskovnoj konferenciji govorio Ivan Vlahović, član GO SDP-a grada Požege.

-Dužnost nam je ukazati građanima grada Požege, te napraviti jedan rezime politike koja se predstavljala pred lokalne izbore 2013. godine. Politika koja je na temelju svojih obećanja odnijela pobjedu, u svojoj je kampanji govorila da je Požega grad podjela, zabrana i ucjena, da će se legalizacija vršiti za jednu kunu, da je Požega zapušteni grad, da je Požegi potreban snažan gospodarski razvoj, da HDZ ima kvalitetne i obrazovane kadrove ali da se neće zanemariti i ostala požeška pamet te da će većinu problema ovoga grada riješiti novi „vjetar promjena“ i da je samo potrebno dati glas HDZ-u i Vedranu Neferoviću – rekao je Ivan Vlahović.

Na tiskovnoj konferenciji govorilo se i o podjelama, zabranama i ucjenama koje su otpočele onog dana kada je Vedran Neferović došao na vlast a poseban naglasak bio je na kadroviranju u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Požege, gradskim tvrtkama i ustanovama, Tekiji, Gradskom kazalištu, školama, knjižnici, a kako je rečeno nisu niti neki klubovi i udruge ostale pošteđene od razno raznih utjecaja kako bi se moglo i njima upravljati.

-O nekim događajima smo imali priliku čitati i u nacionalnim medijima a podignute su i pojedine optužnice. Prije nekoliko dana, sjetite se skupštine NK Požege, gdje jedan gospodin dolazi sa 20 uplatnica članarina novih članova kluba i punomoćima na njegovo ime, podiže svoju ruku, osiguravajući si tako fiktivnu većinu te sam sebe imenuje predsjednikom. Postoje li tu kakvi drugi motivi i interesi ako nisu materijalni ili politički – dodao je Vlahović te nadalje ukazao i na način legalizacije koju je većina novina, portala i javnih glasila Požeštine u svojim naslovima, preko plaćenih promo članaka od strane HDZ-a, najavljivala kako će ona biti za jednu kunu, a zapravo se sitnim slovima sakrivala ona prava istina kako se radi o komunalnom doprinosu za jednu kunu po kubnom metru.

-Propagandnim trikovima, za cilj pobjede na izborima obmanjivali su građane. Nije li to bila čista prevara birača? – zapitao se Ivan Vlahović.

U predizbornom vremenu se govorilo da je Požega zapušteni grad što je tako i bilo davno davno prije što je, kako je naglasio Vlahović, prethodna vlast Požegi donijela “renesansu.

-Prošla gradska vlast donijela je goleme infrastrukturne investicije kako u samome gradu tako i u prigradskim naseljima. Požega je postala jedan moderan europski grad koji se po kulturi, sportu, obrazovanju i drugim sferama društvenoga djelovanja ne može postidjeti od značajnije većih i bogatijih kako Hrvatskih tako i europskih gradova – rekao je Vlahović te istaknuo kako se kod nove vlasti ne vidi snažan gospodarski razvoj koji bi trebao biti vidljiv iz golemih dizalica koje strše na svakom uglu grada, iz strojeva teške mehanizacije na koje su građani kod prethodne vlasti mogli svako malo vidjeti vozeći se cestama Požeštine.

-O tome kako HDZ ima kadrove i da se neće zanemariti ostala požeška pamet, naime, nasuprot toga svjedoče mnogi primjeri pa tako i onaj višegodišnjeg vršitelja dužnosti tajnika ureda gradonačelnika. Zar za to mjesto u Požegi nema obrazovanog kadra koji ispunjava uvijete već se popunjava stranačkim uhljebom. Koliko se dugo može raditi kao v.d.? Možda zauvijek ali zasigurno nije niti moralno, niti društveno odgovorno prema onima koji su u svoj život uložili značajan trud u obrazovanju, svoje vrijeme i novac – dodao je Vlahović istaknuvši kako je evidentno da je došlo do promjena ali u smislu da jedna klijentela živi bolje, klijentela koja je u političkoj kampanji zadužila našeg (vašeg) gradonačelnika, pa je tako osmislio novu administraciju gradske uprave uključujući gradske tvrtke i ustanove te višestrukim zapošljavanjem onih podobnih za što se povećava trošak izražen u više milijuna kuna.

-Zamislite što se sve moglo učiniti s tim novcem, kolika su prigradska naselja mogla dobiti dječja igrališta ili drugih, za društveni razvoj neophodnih stvari ili događaja – zapitao se Vlahović.

Da gradonačelnik Neferović u pojedinim trenucima ne može obuzdati svoje emocije, i o tome je progovorio Vlahović te naglasio kako Neferović ne može postupiti profesionalno i da se na prijedloge i pogovore oporbe počeo ponašati bahato i neobuzdano, nazivajući “neke” bivšim partizanima i komunistima, besposličarima, potrčkalima, govoreći ljudima da boluju od kravljeg ludila i da im je potrebna veterinarska pomoć.

-To nikako nije profesionalizam, to je očiti gubitak vlastite samokontrole i pokazatelj nedoraslosti prema postojećoj problematici – dodaje Vlahović koji je tiskovnu konferenciju završio kako ima informacije kako se županijski HDZ ogradio od Vedrana Neferovića te da ga u ozbiljnijim planovima niti gradski odbor nema u planu kandidirati kao svoga kandidata za gradonačelnika u sljedećem mandatu.

Više iz kategorije