Zaputili se požeški navijači prema splitskom Poljudu na utakmicu Hrvatske i Rusije

Autor: D.K.

Utakmica Hrvatske i Rusije u nedjelju 14. studenoga na Poljudu bit će uživo najgledaniji sportski događaj u Lijepoj našoj od početka pandemije Covida-19!

Jasno je već da će Poljud biti pun, a toliko ljudi na jednom mjestu –  sportskom događaju u Hrvatskoj nije bilo u zadnjih nešto više od godinu i pol.

Uz njih će biti i brojni Požežani koji su se zaputili prema Splitu, a koje smo jutros ispratili s Autobusom kolodvora. Odradili su sve pripmremne radnje od ishođenja COVID potvrda do preostalih gurmanskih aktivnosti kako u autobusu i putu do Splita nitko ne bi ostao žena i gladan. Vodila se briga o najmanje detalju što od ruke ide uigranoj ekipi kojoj je poznato što od okrijepe sve ponijeti uz dobru volju i raspoloženje.

Sretno im bilo na odlasku i povratku uz želju da uživaju uz dobru utakmicu te da se vrate kao pobjednička navijačka momčad.

Podsjetimo da se navala na ulaznice ne pamti u vrijeme koronavirusa. Bio je pun Poljud na utakmici reprezentacije Hrvatske s Mađarskom (3:0) na Poljudu u kvalifikacijama za prošli Euro, ali to je bilo prije dvije godine, u jesen 2019. Dogodilo se to prije nego što smo u svakodnevni rječnik uveli pojmove koronavirus, komorbiditet, ugroza…

Za ovu utakmicu s Rusijom u samo nekoliko sati razgrabljene su sve ulaznice koje su se našle u prodaji za tribine istok i zapad. Nije trebalo dugo čekati niti prodaju za ulaznic za sjevernu tribinu (po cijeni od 80 kuna).

Dakle, očekuje se kako će Poljud biti pun, kako će na stadionu biti oko 33 tisuće navijača. Imat će Hrvatska veliku podršku s tribina potrebnu da se dođe do pobjede koja će nam vjerujemo omogućiti direktan plasman u Katar.

Imat će određenu podršku vjerojatno i Rusi kojima je dopušten dolazak gostujućih navijača. Naravno, svi koji žele doći na utakmicu moraju imati EU Covid potvrde.

Hrvatska je u ovim kvalifikacijama već na Poljudu ugostila Sloveniju. Bilo je to 7. rujna, a sastav izbornika Matjaža Keka nije se dobro proveo. Hrvatska je pred oko 16 tisuća navijača slavila 3:0 pogocima aktualnih i bivših igrača Hajduka Marka Livaje, Marija Pašalića i Nikole Vlašića. Sličan scenarij priželjkuje se i ovaj put, premda bi svi potpisali i 1:0. Jedno će ipak biti sigurno, Hrvatska će ovaj put imati brojčano dvostruko veću podršku s tribina. Pun Poljud nosit će Hrvatsku preko Rusije do Mundijala. Svi susreti zadnjeg kola naše skupine H igraju se u istom, ranijem terminu, s početkom u 15 sati.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek