Zaprimljena dojava o postavljenoj bombi u zgradi Općinskog suda u Požegi

Autor: D.K.

Između ostalih i Općinski sud u Požegi je zaprimio dojavu o postavljenoj bombi. Dojave o bombama zaprimilo je i više sudova na području Zagreba, Varaždina, Dubrovnika, Splita, Pule, Slavonskog Broda….

U tijeku je evakuacija stranaka i zaposlenika.

U dojavama se prijeti i vladi Republike Hrvatske.

“Policijska uprava požeško-slavonska je zaprimila dojavu o postavljenoj eksplozivnoj napravama u Općinskom sudu u Požegi – kratko je prokomentirala Nikolina Janković, glasmogovornica Policijske uprave požeško-slavonske dodajući kako će vezano uz naveno poslati priopćenje.

Dodano u 11.30

Primili smo priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

Diljem Hrvatske zaprimljene dojave o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u zgradama pravosudnih tijela

Na sve lokacije su upućeni policijski službenici kako bi provjerili istinitost dojava i poduzeli druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti

Jutros, 5. prosinca, u kratkom vremenskom razdoblju više policijskih uprava zaprimilo je informacije o anonimnim dojavama da su u zgradama/objektima pravosudnih tijela na njihovom području navodno postavljene eksplozivne naprave.

Anonimne dojave se odnose na navodno postavljene eksplozivne naprave u većem broju objektima/zgradama pravosudnih tijela na područjima  od 20 policijskih uprava sa sjedištima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Bjelovaru, Sisku, Varaždinu, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku, Karlovcu, Gospiću, Puli, Virovitici, Čakovcu i Koprivnici, Krapini i Požegi.

Na sve lokacije su upućeni policijski službenici protueksplozijske službe koji provjeravaju istinitost dojava i poduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a s ciljem zaštite sigurnosti građana. 

Podsjećamo sve građane na samozaštitno ponašanje i pozivamo ih da u slučaju uočavanja sumnjivih predmeta ili osoba o svemu obavijeste policiju na 192.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek