Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Započeli radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u naselju Vidovci

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Slavonski.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Započeli radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u naselju Vidovci Požega.eu | Započeli radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u naselju Vidovci

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Slavonski.hr

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Krajem listopada 2022. god. započeti su dugo očekivani radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u naselju Vidovci, a koji predstavljaju dio cjelovitog projekta „Izgradnja magistralnog i opskrbnog vodovoda Požega – Pleternica“.

U naselju Vidovci postojeća vodovodna mreža izgrađena je od PVC cijevi prije više od 40 godina i u dotrajalom je stanju što uzrokuje česta curenja vode i havarije na cjevovodu pri čemu nastaje materijalna šteta na objektima uz cestu, oštećenja nogostupa, kolnih prilaza za stambene objekte itd. Također pri tim događajima dolazi do velikih istjecanja i gubitaka pitke vode.U sklopu ovih radova u naselju Vidovci predviđena je izgradnja 1126 m magistralnog vodovoda, 1114 m opskrbnog vodovoda i 915 m priključnih vodova za kućne priključke.
Trasa obuhvaćena radovima je u pojasu državne ceste D 38 tj. u ulici Stjepana Radića u Vidovcima.

Izvođač radova je zajednica ponuditelja Vodoprivreda Vinkovci d.d., Vinkovci i Niskogradnja Marijanović d.o.o., Kaptol, a nadzor nad radovima provodi tvrtka MARS inženjering d.o.o..
Ukupna vrijednost cjelovitog projekta „Izgradnje magistralnog i opskrbnog vodovoda Požega – Pleternica“ nakon provedenog postupka javne nabave iznosi 11.823.907,70 kn, a ugovorena vrijednost dionice Vidovci iznosi 2.205.527,41 kuna.Predviđeno vrijeme za završetak svih radova na dionici radova u naselju Vidovci je 30. rujna 2023. god.

Projekt će se financirati iz Nacionalnog programa otpornost i oporavak 80%, sredstava Hrvatskih voda 10 % i sredstava JLS 10 % (Grada Požege).

Obzirom da se radovi odvijaju uz državnu cestu i veliki intenzitet prometovanja vozila i pješaka, te u gusto naseljenom području pozivamo sve sudionike u prometu na pojačan oprez, a mještane Vidovaca molimo za razumijevanje i strpljenje tijekom izvođenja radova.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.