Započela rekonstrukcija kanalizacijske mreže u Ulici Stjepana Radića

Autor: pozega.hr

U sklopu projekta poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture na području Aglomeracije Požega provode se radovi izgradnje i rekonstrukcije sustava odvodnje i vodoopskrbe vrijedni 91.739.804,27 kuna. Izgradnja i rekonstrukcija sustava odvodnje i vodoopskrbe aglomeracije Požega podijeljena je u 3 grupe radova, od kojih se treća grupa odnosi na rekonstrukciju dijela sustava javne odvodnje otpadnih voda grada Požega. Ugovor je vrijednosti 40.643.221,35 kn, dužina trase je 11.006 m i dosad je izvršeno 3.818 m (35%). U sklopu navedene grupe radova započeli su radovi na rekonstrukciji kanalizacijske mreže u Ulici Stjepana Radića u Požegi. Zbog njihovog provođenja zatvoren je dio ulice, a radove su danas obišli gradonačelnik Grada Požege i zastupnik u Hrvatskom saboru Darko Puljašić i direktor Tekije d.o.o. Anto Bekić.

Prva faza odnosi se na radove rekonstrukcije kanalizacijske mreže u dužini od 455 m sa 6 pripadajućih okana. Kanalizacijski sustav Ulice Stjepana Radića je dio cjeline izgrađenog sustava 1914. godine koji je obuhvaćao uži centar grada Požege. Lokacija izvođenja radova je specifična i izazovna iz više razloga zbog čega su se naručitelj radova Tekija d.o.o., izvođač radova i Grad Požega složili kako bi rekonstrukciju kanalizacijske mreže klasičnom metodom trebalo zamijeniti modernijom i iz navedenih razloga učinkovitijom CIPP metodom (Cure in Place Pipe). CIPP metoda pokazala se kao učinkovita kroz nekoliko projekata koji su rađeni u užoj gradskoj jezgri Grada Požege: Županijska ulica, Ulica Sv. Florijana i Kamenita Vrat, Trg Sv. Trojstva, Ulica Matice hrvatske, te Ulica Matije Gupca.

– Ovu su najzahtjevniji i najsloženiji radovi s obzirom da se radi o sustavu koji cijelo vrijeme funkcionira dok traje rekonstrukcija. Možemo reći da unatoč njihovoj zahtjevnosti radovi idu dobrom dinamikom. Trenutno samo u gradu Požegi imamo aktivna četiri gradilišta – u Mlinskoj ulici, Frankopanskoj, Eugena Kvaternika te ovdje u Ulici Stjepana Radića. Do sada su izvedeni radovi na rekonstrukciji u Sokolovoj ulici, Ulici Pavla Radića i Kralja Krešimira. – rekao je direktor Tekije d.o.o. Anto Bekić.

Radovi na rekonstrukciji CIPP metodom izvodit će se od 1. prosinca, a predviđeno trajanje je 30 dana, odnosno do kraja 2020.godine. Rekonstrukcija bi se izvršila CIPP linerom debljine stijenke 12 mm uz rekonstrukciju 6 okana.

Gradonačelnik Darko Puljašić podsjetio je da ova ulica povezuje sjever i jug Požege, žila je kucavica, pa raduje da će ova metoda znatno ubrzati brzinu radova.

– Klasična metoda izvođenja radova zaustavila bi promet u punom većem obimu, kopalo bi se na dubiti od oko 5 metara, a dovelo bi se u pitanje i ugrožavanje statike, te rad svih onih subjekata koji su smješteni u ovoj ulici. Uspjeli smo dogovoriti brži, jednostavniji i jeftiniji način i iznimno mi je drago zbog toga. Nadam se da će sugrađani imati razumijevanja jer radimo posao stoljeća, posao koji je iznimno važan za sve naše sugrađane, za budućnost našega grada. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Tekija d.o.o. i Grad Požega poduzimaju sve mjere i maksimalne napore kako bi se projekat Aglomeracije Požega realizirao po ugovorenim rokovima. Obzirom da se rekonstrukcija kanalizacijske mreže vrši u samom gradu Požegi, osobita pozornost se posvećuje tome da izvođenje radova ima što manji utjecaj na gospodarske djelatnosti u gradu, kako bi stanovnici grada Požege imali što manje ograničenja u prometovanje gradom i prigradskim naseljima.

Izvor: pozega.hr

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88