Požega.eu

Započela izgradnja nove zgrade Zavoda za hitnu medicinu: „Podižemo razinu pružanja zdravstvene zaštite“

PRIJE 2 GODINE
D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Započela izgradnja nove zgrade Zavoda za hitnu medicinu: „Podižemo razinu pružanja zdravstvene zaštite“ Požega.eu | Započela izgradnja nove zgrade Zavoda za hitnu medicinu: „Podižemo razinu pružanja zdravstvene zaštite“

PRIJE 2 GODINE
D.K.

Kako je bilo i najavljeno započeli su radovi na izgradnji nove zgrade Zavoda za hitnu medicinu koja će biti izgrađena odmah uz požešku Opću bolnicu, na nekadašnjem starom parkiralištu. Sva dokumentacija je ishođena, izabran izvođač radova i nadzor tako da bi ona prva roh-bau faza, stavljanje zgrade pod krov trebala biti dovršena u naredna tri mjeseca za koju su i osigurana financijska sredstva.

Ukupna vrijednost radova je oko 11 milijuna kuna uvećano za PDV. Zgrada je tlocrtne površine 550 četvornih metara u prizemlju, te isto toliko na katu.

Za očekivati je da će se u vremenu izvođenja prve faze radova iznaći financijska sredstva i za njihov nastavak, unutarnje uređenje te opremanje ambulanti i drugih prostorija.

Sadašnje sjedište Zavoda za hitnu medicinu u Požegi nalazi se u samom centru grada, u zgradi Doma zdravlja. Prelaskom na novu lokaciju stvorit će se funkcionalniji i adekvatniji uvjeti za pružanje zdravstvene zaštite kao i njeno pružanje. Još jedna od prednosti je što će biti gotovo funkcionalno povezane dvije zdravstvene ustanove zgrada, Zavoda za hitnu medicinu Požeško slavonske županije i Opća županijska bolnica i njen Odjel za hitnu medicinu.  

U novoj zgradi Zavoda za hitnu medicinu u prizemlju su predviđene garaže za radna vozila kako bi tijekom zimskih mjeseci kretali na intervencije iz zatvorenog grijanog prostora i na taj način produžili radni vijek vozila, zatim dvije ambulante, prostor za reanimaciju, liječnička soba, tehničarska soba, te prostori za lijekove i medicinsku opremu. Na katu će biti smještena uprava, a gotovo polovina kata je predviđena za edukacijski prostor za što su ishođene potrebne suglasnosti gdje će se moći educirati kako vlastiti kadrovi iz područja hitne medicine, isto tako i vanjske zaposlenike, te osobe kojima je potrebna edukacija iz prve pomoći, poput obrazovnih ustanova, privatnih tvrtki, polaznika auto škola, vatrogasaca i drugih.

Na katu gdje je predviđen edukacijski prostor nalazit će se dvorana sa 50 sjedećih mjesta za video edukacije te prostori za medicinsku opremu i za odmor djelatnika. Zgrada će biti nisko energetska sa znatnom uštedom energije i osigurava sve što je hitnoj službi potrebno u smislu infrastrukture na europskoj razini. Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo