Zapaženi nastupi „Garavuša“ i tamburaša „Rubato“

Autor: Jelenko Topić

KUTJEVO / POŽEGA / ŽUPANJA –  Po 13. Puta Županja je bila domaćin tradicionalnog festivala „Šokačke pisme“ koji je ove godine iznjedrio 20 novih pjesama. Glasovanjem slušatelja naših radio stanica proglašene su tri najslušanije pjesme sa prošlogodišnjeg festivala i to „Godine su da se broje“(autora Gorana Ivanovića Laca) u izvođenju tamburaškog sastava „Satir“ iz Davora, zatim „Danas baja ženi siona“ koju je pjevao Stjepan Jeršek Štef i „Tri želje“ u izvođenju sastava „Garavi“.

Posebno nagradu – umjetničku sliku županjskog slikara Antuna Balentovića ravnatelj festivala Mario Vestić uručio je „Najboljim hrvatskim tamburašima“ za doprinos razvoju i njegovanju tamburaške glazbe.

Među izvođačima zapažen su nastup imale „Garavuše“ iz Kutjeva izvodeći pjesmu „Vjeruj mi“ za koju je glazbu i tekst napisao Hrvoje Bogutovac, a aranžman Alen Mozer, te požeško-gradiščansko-brodski tamburaši „Rubato“ pod ravna njem Dade Lalića sa pjesmom „Podrum mali“ autora glazbe Danijela Bjelobrka, tekstopisca Branimira Mikića, Požežanina koji živi u Lici, a aranžman su napisali članovi „Rubata“.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88