Zapažen nastup tamburaša “Zlatna dolina” i “Garavuše”

Autor: Jelenko Topić

ŽUPANJA / POŽEGA – Deseti festival „Šokačke pisme“ u Županji donio je 22 nove pjesme u izvođenju poznatih solista i tamburaških sastava, a glasovanjem radio-postaja proglašene su tri najslušanije pjesme sa lanjskog festivala. To su tamburaši „Kas“ iz osijeka sa skladbom Damira Bačića i Uršule Tolj „Nemoj reći ni riječ“, zatim „Šokci“, također iz Osijeka sa skladbom „Jure vranci“, te županjski „Kristali“ i pjesma Brođanina Željka Zovka „Slavonsko blato“. Iz požeškog kraja nastupili su tamburaši “Zlatna dolina” sa pjesmom Krunoslava Dražića “Šokadije malo ostalo” i kutjevačke “Garavuše” izvodeći skladbu Hrvoja Bogutovca “Tko te ne zna, skupo bi te platio”.

DSC_0033 (Small)

Festival je postuhumno za poseban doprinos u očuvanju tradicijske kulture i šokačke baštine dodijelio priznanje dugogodišnjem županjskom glazbeniku Stanislavu Oršoliću.

Više od 700 posjetitelja u dvorani najtoplije je primilo nastupe Šime Jovanovca, Stjepana Jeršeka Štefa, Najboljih hrvatskih tamburaša, Sanje Hajduković, Bosutskih bećara, Garavuša, Zlatne doline, salaša, Tamburaša slavonske krvi sa gitaristom Antom Gelom, subotičkog sastava Hajo, Tamburaša za dušu, Tambura banda i itd.

Kao autori niovih pjesama zastupljeni su Krešimir i Hrvoje Bogutovac, Branimir i Šima Jovanovac, Mario Vestić, Ivica i Josip Plivelić, Goran Ivanović Lac, Jerry Grcevich, Kruno Dražić, Željko Lončarić Žec i drugi.

Po prvi puta ove godine objavljen je album sa studijskim snimkama festivalskih pjesama jer su ranijih godina to bili nosači zvuka snimljeni na samim izvedbama.

 

DSC_0099 (Small)

(Foto: Franjo Škegro, Županja)

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: