Zapaljena prva adventska svijeća na Trgu bećarca u Pleternici /FOTO_VIDEO/

Autor: D.K.

Na trgu bećarca okupili su se brojni Pleterničani, od onih starijih do najmlađih generacija. Simbolično su zapalili prvu adventsku svijeću i time obilježili početak najradosnijeg vremena u godini.

Između ostalih na svečanost su uveličali najmlađi članovi KUD-a Orljava iz Pleternice koji su otpjevali prigodnu pjesmu i svojim puhanjem upalili svijeću. Na svečanosti je bila nazočna i gradonačelnica Pleternice koja je sve nazočne pozdravila te se obratila prigodnim riječima.

-Drago mi je da smo se okuili u najljepšem okruženju s našim mališanima koji su se okupili u ono najvrjednije, a to je tradicijsko ruho koje su im pripremili njihovi roditelji, bake i djedovi. Upravo u tom tonu kreće naš advent, s onom pričom da izvlačimo ovo najvrijednije iz naših ormara i kroz zajedništvo naših ustanova i tvrtki radio jednu zajedničku priču, a to je Advent u bećarskoj šoru. Advent smo se odlučili otvoriti koncertom KUD-a Orljava koji slavi 45. obljetnicu svog postojanja. Oni će nam pokazati ono što rade tijekom cijele godine i ono što su najbolje uvježbali. Idući tjedan se družimo u Bećarskom šoru. Svake subote nas očekuju tamburaši, zabavni program te eno i gastro ponuda. Sve vas pozivam da se svi zajedno podružimo u tim danima – rekla je gradonačelnica Marija Šarić da se vratimo krojenima te kroz tamburicu i običaje sjetimo što imamo i budemo svjesni tog bogatstva.

Foto: Ante Krstanović

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek