Zapaljen Ivanjski krijes u Požegi, održan Festival kulena i vina uz proglašenje šampioni te nastup poznatih glazbenika: Najbolji kulen je od Kristijana Novosela iz Gata , a crno vino Vinarije Markota /FOTOGALERIJA I VIDEO/

Autor: D.K.

Nakon dvogodišnje stanke ponovno je zapaljen Ivanjski krijes u Požegi, na Trgu sv. Trojstva, u sklopu koje je manifestacije po prvi puta kao takav održan Festival kulena i vina i samim time proglašeni pobjednici i šampioni te uručenje nagrada najboljima. Ivanjski krijes svečano su upalili članovi Povijesne postrojbe Gradska straža Požega, uz gostujuće postrojbe iz Bakra i Osijeka, te Odred izviđača Požega.

Šampionska titula za kulen prema ocjeni stručnog povjerenstva pripala je Kristijanu Novoselu iz Gata (Osječko-baranjka županija) koji je u jakoj konkurenciji među 57 proizvođača iz cijele Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema dobio najveći broj bodova prema ocjeni stručnog povjerenstva. Uz šampiona na svečanoj pozornici direktorica Turističke zajednice grada Požege Mirna Šimunović-Svoboda uručila je i 11 zlatnih priznanja.

Posebnost ove manifestacije je bilo i ocjenjivanje crnih vina, što nije bi nimalo lak zadatak za stručno povjerenstvo. Šampionska titula pripala je Vinatiji Markota za Merlot iz 2017. godine kojem su ocjenjivanju dali veliku podršku Poljoprivredni odjel Veleučilišta u Požegi sa studijima Vinogradarstva – vinarstva – voćarstva te enogastronomije.

Svečanosti uručenja priznanja i nagrada najboljima prethodio je zabavni program i kušanje omiljene slavonske delicije – kulena.

U sklopu zabavnog programa nastupili su članovi Plesnog studija Marine Mihelčić, Požeške mažoretkinje, Twirling klub Požega, UO Plesna radionica Ilijane Lončar te Scenski studio ARTina.

Glazbeni program svojim nastupom upotpunila je Cecilija i Mejaši.

Između ostalih na svečanosti su bili direktorica TZ Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda, gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić te požeško-slavonska županica Antonija Jozić koji su se i obratili nazočnima sa svečane pozornice.

Foto: Ante Krstanović

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek