ZAPALJEN BADNJAK U PRAVOSLAVNOM HRAMU SVETOG GEORGIJA U POŽEGI: Proslava Badnje večeri i Božiča [FOTOGALERIJA]

Autor: D.M.

U dvorištu pravoslavne crkve Svetog Georgija u Požegi, u prisustvu velikog broja vjernika koji Božić slave po julijanskom kalendaru, osveštan je i zapaljen badnjak, čime je počela proslava Badnje večeri.

Večernju službu vodio je požeki paroh Nikola Petroović kojeg su pjemom pratili čanoivi HKUD Vijenac iz Požege. Vrhunskom ugođaju doprinjela je akustika crkve koju su požeški pjevači znalački iskoristili.

Na službi je između ostalih bio i Nikola Ivanović, dožupan Požeško-slavonske županije koji se bira iz redova srpske nacionalne manjine.

Vjernici su večernjom molitvom i paljenjem badnjaka najavili rođenje Spasitelja, čiji se dolazak na svijet slavi kao početak novog vremena i kao najradosniji događaj za kršćanstvo.

Mir među ljudima i dobru volju da svima nova 2023. godina bude blagoslovljena, ispunjena zdravljem, veseljem i poslovnim uspjehom zaželio je paroh Petrović te uputio tradicionalni pozdrav: “Mir Božji, Hristos se rodi”.

Poseba zahvala je upućena članovima Vijenca koji su uložili dosta truda i vremena da bi sudjelovali svojom pjesmom u večrnjoj službi.

Po prvi puta upriličen je vatromet, a druženje je nastavljeno uz kuhano vino.

Tekst i foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek