ZANIMLJIV REZULTAT IZBORA ZA MJESNE ODBORE U PLETERNIČKOM KRAJU: Nezavisna lista Branka Polića osvojila Buk!

Autor: D.K.

BUK – Na nedjeljnim izborima za vijeća mjesnih odbora na području grada Pleternice kandidat za predsjednika Mjesnog odbora Buk Branko Polić, koji je nosio nestranačku Listu za Buk ostvario je dobar rezultat, a o njemu i toj listi pisali smo proteklog tjedna.

Kako saznajemo od 26 mjesnih odbora toga kraja liste HDZ-a osvojile su 25, dok to u Buku nije slučaj. Od devet članova Mjesnog odbora Buk koji obuhvaća i dva susjedna sela Resnik i Svilnu Polićeva lista osvojila je pet mjesta čime imaju većinu i mogu vladati tim odborom. Tu su inače uz Polićevu još na izborima bile liste HDZ-a i HSS-a.

Prema sadašnjoj situaciji uz Branka Polića, dugogodišnjeg društvenog radnika tog kraja i utemeljitelja HDZ-a u vijeće MO Buk bi još trebali ući Mladen Paić, Milan Mitrović, Ljubica Jelić i Josip Hell, a na listi su još bili Marijana Orlić, Kruno Fridrih, Ivan Zečević i Damir Fridl što pokazuje da su na toj listi bila zastupljena sve tri sela i to kroz ove vrijedne i dokazane ljude.

Uz urođene gene za biznis Branko Polić je aktivan u osnivanju udruga na području Pleternice među kojima je prva bila udrugu „Grbavica“ koja je i dan danas aktivna u promicanju sporta i rekreacije, a u Buku je osnovao  Udrugu za sport i rekreaciju “Tomo Perić” koja je dobila ime po poginulom branitelju toga kraja, a aktivnošću Udruge Područna škola u Buku je dobila ime. U znak sjećanja na Perića Udruga svake godine organizira pod Polićevom paskom memorijalni malonogometni turnir, te obilježava obljetnicu stradanja Perića, a za sve državne praznike članovi postavljanjem državnih stjegova na električne stupove ukrašavaju ova tri sela. Jedan je od osnivača Kulturno umjetničkog društva “Svilenka”.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek