Požega.eu

ZANIMLJIV REZULTAT IZBORA ZA MJESNE ODBORE U PLETERNIČKOM KRAJU: Nezavisna lista Branka Polića osvojila Buk!

PRIJE 6 GODINA
D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 6 GODINA
D.K.BUK – Na nedjeljnim izborima za vijeća mjesnih odbora na području grada Pleternice kandidat za predsjednika Mjesnog odbora Buk Branko Polić, koji je nosio nestranačku Listu za Buk ostvario je dobar rezultat, a o njemu i toj listi pisali smo proteklog tjedna.

Kako saznajemo od 26 mjesnih odbora toga kraja liste HDZ-a osvojile su 25, dok to u Buku nije slučaj. Od devet članova Mjesnog odbora Buk koji obuhvaća i dva susjedna sela Resnik i Svilnu Polićeva lista osvojila je pet mjesta čime imaju većinu i mogu vladati tim odborom. Tu su inače uz Polićevu još na izborima bile liste HDZ-a i HSS-a.Prema sadašnjoj situaciji uz Branka Polića, dugogodišnjeg društvenog radnika tog kraja i utemeljitelja HDZ-a u vijeće MO Buk bi još trebali ući Mladen Paić, Milan Mitrović, Ljubica Jelić i Josip Hell, a na listi su još bili Marijana Orlić, Kruno Fridrih, Ivan Zečević i Damir Fridl što pokazuje da su na toj listi bila zastupljena sve tri sela i to kroz ove vrijedne i dokazane ljude.

Uz urođene gene za biznis Branko Polić je aktivan u osnivanju udruga na području Pleternice među kojima je prva bila udrugu „Grbavica“ koja je i dan danas aktivna u promicanju sporta i rekreacije, a u Buku je osnovao  Udrugu za sport i rekreaciju “Tomo Perić” koja je dobila ime po poginulom branitelju toga kraja, a aktivnošću Udruge Područna škola u Buku je dobila ime. U znak sjećanja na Perića Udruga svake godine organizira pod Polićevom paskom memorijalni malonogometni turnir, te obilježava obljetnicu stradanja Perića, a za sve državne praznike članovi postavljanjem državnih stjegova na električne stupove ukrašavaju ova tri sela. Jedan je od osnivača Kulturno umjetničkog društva “Svilenka”.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.