Projekt učenika Osnovne škole J. Kempfa “Šume i zdravlje”

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Učenici osnovne škole Julija Kempfa uspješno su realizirali zanimljiv projekt Šume i zdravlje”. Riječ je o projektu u sklopu kojega su učenici učeći o prirodi, zaštiti okoliša te zdravom načinu života , obilazili šumske lokalitete. Nastava u prirodi mnoge je oduševila.

Završetak projekta bio je prilika ne samo da učenici izlože sve ono što su našli u šumama već i da pokažu svoju kreativnost. I dok su pojedini učenici izrađivali ukrasne korpe od papira, kako se izrađuju korpe od šibe, prezentirao je njihov vjeroučitelj Vladimir Habijan. Uz to učenici su izložili i mnoge prerađevine od plodova ubranih u šumi a svoje su znanje i umijeće pokazali na kvizu te sportskim nadmetanjima u starim tradicijskim dječjim igrama.

Projekt zdravlje i šume kako doznajemo od voditeljice projekta Dragice Ronko učenike je trebao upoznati s vrijednostima i plodovima šume i njihovim ljekovitim osobinama. Kako bi i završnica projekta koji je realiziran uz potporu Hrvatskih šuma bila što uspješnija svatko je sukladno svojim mogućnostima dao svoj doprinos.

Više iz kategorije