ZANIMLJIV KONCERT OVE NEDJELJE: Najljepše pjesme za Šokačke rapsodije nakon Lisinskog pred požeškom publikom izvode ovdašnji tamburaši

Autor: D.K.

Koncert Najljepše skladbe i pjesme sa Šokačke rapsodije ove nedjelje 24. travnja u 19 sati izvest će požeški dio Hrvatskog tamburaškog orkestra 100 tamburaša pod ravnanjem Saše Botičkog, a sastavljen je od tridesetak tamburaša iz požeškog kraja.
Za koncert u Gradskom kazalištu su izabrane najatraktivnije skladbe i pjesme s ovogodišnje Šokačke rapsodije održane u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski 19. travnja.

– Mjesecima smo se pripremali za ovaj koncert uz tamburaše iz Slavonskog Broda, Osijeka, Semeljaca, Vukovara i Zagreba. Tri dana smo proveli u Zagrebu vježbajući svi zajedno u orkestru 124 tamburaša. Sedam godina je prošlo od zadnje Šokačke rapsodije i cijelu večer su bujale emocije, posebno na pjesmu U san mi dođu tambure koja je postala svojevrsna  himna orkestra 100 tamburaša i Balada o sokolu – rekao je Saša Botički o koncertu održanom u Zagrebu.

Koncert će biti presjek najljepših kompozicija i pjesama sa ovogodišnje Šokačke rapsodije. Na repertoaru će se naći skladbe; Šokačka nadigravanja, Kiseljački vez, Bunjevačko malo kolo, Ples sa sabljama, spletovi tamburaških pjesama i mnoge druge.

Vokalni solisti će biti: Filip Matijević, Luka Samardžić, David Ralašić, Adrian Ružić, Marko Piletić, Patrik Karačić, Mihael Mandić i Blaž Barišić Baki. Solist na bisernici će biti Hrvoje Harkanovac iz Osijeka koji će izvesti Panonsku Rapsodiju i Čardaš.

Koncert je humanitarnog tipa tako da se karte moraju rezervirati u Gradskom kazalištu i neće se naplaćivati nego će se na dan koncerta skupljati dobrovoljni prilozi za udrugu Mali princ iz Požege.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88