Zanimanje osnovnoškolaca Kempfove škole za japanski jezik

Autor: Požega Portal

POŽEGA – U Osnovnoj školi Julija Kempfa različitim se radionicama od početka tjedna obilježava Međunarodni dan stranih jezika. U projekt su uključeni učenici svih razreda.

– Međunarodni dan stranih jezika je 26. rujna. Učenici drugih razreda izrađivali su zastave, učenici trećih kape, a četvrtaši plakate. Naučili smo i kako se na stranim jezicima kaže riječ prijatelj – rekla je učiteljica engleskog jezika Jasmina Radović Jakovljević.

– Stariji su učenici izrađivali plakate te govorili o glazbi u različitim zemljama, a održane su i likovne radionice na tu temu – dodaje prof. engleskog Marko Bagarić.

Cilj projekta je promicanje stranih jezika te poticanje učenika na učenje stranih jezika koji će im u životu svakako dobro doći, što zbog mobilnosti, što zbog budućeg zaposlenja.

Kempfovu je školu danas posjetila Akiko Nishimoto Damjanović koja je učenike trećih razreda podučavala japanski jezik. Akiko Nishimoto prije 15 godina je doselila u Čaglin gdje predaje japanski jezik.

– Interes djece je jako dobar. Oni koji krenu pohađaju tu izvannastavnu aktivnost do kraja. Japanski jezik u Čaglinu namijenjen je za učenike od 5. do 8. razreda – kaže Akiko koja je požeške učenike danas učila kako se izrađuje origami, a iznenadila se što su neki od učenika već otprije znali po koju riječ na japanskom.

Učenju japanskog posebno su se obradovali Domagoj Jurković i Bruno Last. Naučili su brojiti do deset, a za japanska slova kažu da su dosta komplicirana. Inače, u Kempfovoj školi učenici od stranih jezika uče engleski, njemački, ali i albanski.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: