Zamalo skandal u Pleternici; tek kad su se uvjerili da u blagajni ima novca preuzele su ključeve grada! /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

PLETERNICA – Nisu ni maškare kao što su nekad bile. I njih netko jako dobro savjetuje. Prijašnjih godina bez ikakvih uvjeta preuzimale su ključeve grada i vlast nad njim. Ove su se godine i maškare pokazale da imaju političke mudrosti. Dok je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić mislila da će samo tako predati ključeve grada vidno je u jednom trenutku ostala iznenađena. Rečeno joj je da se ključevi grada neće preuzeti sve dok ne dokaže da je financijska slika proračuna i računa u banci stabilna.

Na svu sreću, gradonačelnica Jozić je bila kao i uvijek spremna na sve situacije pa je tako dokumentirano uspjela dokazati da na računu itekako ima dovoljno novca. Kad su se maškare u to i same uvjerile brže bolje su pohitjele uzeti ključ grada i upravljanje nad njim.

Sve se to događalo nakon dolaska kolone maškara koja se kretala ulicama Pleternice od osnovne škole do zgrade Gradske uprave. Brojni mališani, ali i oni stariji, koji su se htjeli vratiti u mlade dane bili su obučeni u različite kostime i time pokazali šarolikost i ljepotu manifestacije koja se njeguje duži niz godina.

Organizaciju manifestacije i ovu su godinu na sebe preuzeli “Pleternički čoraci”. Oni su ovog puta dokazali da su izvrsni organizatori ne samo te već i drugih manifestacija.

/Foto: Marko Krstanović/

Više iz kategorije