Zaljubili se na seoskoj zabavi, te zajedno žive pola stoljeća /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

VELIKA – Gotovo stotinu potomaka, rođaka i prijatelja okupilo se na slavlju zlatnog pira tj. pola stoljeća braka Ive i Dragice(rođene Terzić) Blažević, te su im uputili čestitke i želje za dug i sretan život.

Oboje su iz Velike, upoznali su se na tamošnjoj seoskoj zabavi, zaljubili, te nakon 2,5 mjeseca 10. veljače 1968. godine vjenčali pred veličkim župnikom Mirkom Roginićem uz kumove Ivicu Tucakovića , te Ankicu i Đuru Iskra. Stekli su dvije kćeri, koje su udane u Veliku i Golo Brdo, imaju šestero unučadi i jedno praunuče.

-Ivo je radio u Njemačkoj, a došavši kući za Božić smo se upoznali iako smo živjeli oboje u Velikoj, ali u različitim dijelovima sela- kaže nam Dragica koja je  bila domaćica odgajajući djecu, a dodaje da joj je najteže bila u vrijeme razdvojenosti zbog Ivinog rada u inozemstvu, te nakon rođenja druge kćeri kada je imala zdravstvenih problema. Dodaje da je u braku bilo svakakvih trenutaka, no naučili su skromno živjeti,te su sve prebrodili i nastavili svoje zajedništvo.

Nakon povratka iz Njemačke on je radni vijek proveo u požeškom građevinskom poduzeću „Pionir“ radeći na betonari, a zajednički su sagradili obiteljsku kuću, te školovali kćeri.

-Teško mi je bilo vani, morao sam oprati svoje rublje i posuđe-rekao nam je Ivo Blažević i dodao da se u braku ne treba svađati, ali treba prelaziti preko ružnih stvari.

Njihov zet Miroslav Draguljić u ime rodbine uputio im je želje za dobro zdravlje, te čestitke uz bračni jubilej ističući da potomci i danas od njih dvoje uče o životu jer su zajednički ostvarili svoje želje. Priredili su im darove i slavljeničku tortu, a zasvirao je i zapjevao Zvonko Škorvaga zabavljajući brojne uzvanike.

/Foto: Marko Krstanović/

 

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88