Požega.eu

Zakorenjski vatrogasci imaju dosta podmlatka i mladeži, pa su dobri na niz natjecanja

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Zakorenjski vatrogasci imaju dosta podmlatka i mladeži, pa su dobri na niz natjecanja Požega.eu | Zakorenjski vatrogasci imaju dosta podmlatka i mladeži, pa su dobri na niz natjecanja

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Druga polovina siječnja je vrijeme za početak održavanja skupština dobrovoljnih vatrogasnih društava. Kao i desetak godina unazad prvi su godišnju skupštinu imali članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zakorenje kojemu u radu značajnu pomoć daju brestovačka općina, te vatrogasne zajednice Požeštine i Požeško-slavonske županije. Zbog epidemioloških mjera 69. skupštini su nazočili samo članovi društva.

-Imali smo dvije požarne i više tehničkih intervencija, nastupili sa mladeži i podmlatkom na niz natjecanja osvojivši više pehara, sudjelovali na osposobljavanju, organizirali 8. Kup Zakorenja uz nastup 25 ekipa, te imali više radnih akcija na uređenju vatrogasnog doma – kazao je u izvješću u radu u protekloj godini tajnik DVD Zakorenje Matej Lončarević, te dodao da dobro surađuju sa Vatrogasnim centrom Brestovac, te susjednim i prijateljskim društvima.

Predsjednik društva Slavko Lončarević najavljuje da će ove godine nastaviti preventivni rad, vježbe i natjecanja, organizirati 9. Kup Zakorenja, nabaviti manje navalno vozilo za intervencije, te raditi na daljnjem uređenju doma i vatrogasnog spremišta. Uz to počinju pripreme za proslavu 70 godina DVD-a 2023. godine.

Rad skupštine pozdravili su čelnici bratskih društava Rešetari i Opatija, a na kraju skupa dodijeljeno je petnaestak diploma i priznanja za ospobljavanje ponajprije pripadnicima mladeži i podmlatka po kojima je ova udruga prepoznatljiva na širem području.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.