Zakorenje će sigurno dati načelnika brestovačke općine!

BRESTOVAC – Po mnogo čemu općina Brestovac je dugi niz godina zanimljiva i specifična kada su u pitanju izbori za lokalnu samoupravu. Među rijetkim je općinama u našoj državi gdje se čelništvo dugi niz godina ne mijenja. Tako je i za predstojeće izbore koji će kako je poznato biti 21. ovog mjeseca. Očekivanja su i procjene dobrih poznavatelja tamošnjih prilika da tu neće biti mnogo nepoznanica i neizvjesnosti.

Dosadašnji HDZ-ov načelnik Zdravko Mandić na toj je funkciji od ustrojstva brestovačke općine, točnije od 1993. godine, te on sada ide po sedmi mandat za načelničku fotelju! Kandidat za njegova zamjenika je Jozo Buće, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Brestovca. Mandić, kao i Buće živi u selu Zakorenje, no u istom selu živi i njegov jedini protukandidat Slavko Lončarević, koji je kandidat koalicijske liste predvođene SDP-om, a s njima su tu još HSS, HSU i Hrvatski laburisti. Lončarević je poznati društveni radnik toga sela, osobito u vatrogastvu. Kandidat za njegovog zamjenika je Zlatan Bosanac iz Busnova. Tako u odmjeravanju snaga sela brestovačkog kraja Zakorenje vodi sa 3:1 protiv Busnova. Ostala sela nemaju kandidate za ove izvršne funkcije u brestovačkoj jedinici lokalne samouprave.

Jedno je sigurno. Selo Zakorenje će bez sumnje dati načelnika brestovačke općine. Glasači će odlučiti tko će to biti, a predstojeći dani proći će u kampanji i odmjeravanju snaga za ključni dan od kojega obojica mnogo očekuju.

0 Comment