Zakorenje će sigurno dati načelnika brestovačke općine!

Autor: Jelenko Topić

BRESTOVAC – Po mnogo čemu općina Brestovac je dugi niz godina zanimljiva i specifična kada su u pitanju izbori za lokalnu samoupravu. Među rijetkim je općinama u našoj državi gdje se čelništvo dugi niz godina ne mijenja. Tako je i za predstojeće izbore koji će kako je poznato biti 21. ovog mjeseca. Očekivanja su i procjene dobrih poznavatelja tamošnjih prilika da tu neće biti mnogo nepoznanica i neizvjesnosti.

Dosadašnji HDZ-ov načelnik Zdravko Mandić na toj je funkciji od ustrojstva brestovačke općine, točnije od 1993. godine, te on sada ide po sedmi mandat za načelničku fotelju! Kandidat za njegova zamjenika je Jozo Buće, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Brestovca. Mandić, kao i Buće živi u selu Zakorenje, no u istom selu živi i njegov jedini protukandidat Slavko Lončarević, koji je kandidat koalicijske liste predvođene SDP-om, a s njima su tu još HSS, HSU i Hrvatski laburisti. Lončarević je poznati društveni radnik toga sela, osobito u vatrogastvu. Kandidat za njegovog zamjenika je Zlatan Bosanac iz Busnova. Tako u odmjeravanju snaga sela brestovačkog kraja Zakorenje vodi sa 3:1 protiv Busnova. Ostala sela nemaju kandidate za ove izvršne funkcije u brestovačkoj jedinici lokalne samouprave.

Jedno je sigurno. Selo Zakorenje će bez sumnje dati načelnika brestovačke općine. Glasači će odlučiti tko će to biti, a predstojeći dani proći će u kampanji i odmjeravanju snaga za ključni dan od kojega obojica mnogo očekuju.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot