„(ZA)JEDNO“ će poticati primjenu novih tehnologija i komunikacija

Autor: V.P.

POŽEGA – Po prvi puta sve srednje škole Požeštine sudjeluju u jednom zajedničkom europskom projektu. Projekt je započeo još pri kraju prošle školske godine, a u njemu sudjeluju kao inicijator Poljoprivredno-prehrambena škola, a priključile su se srednje škole Obrtnička škola Požega, Tehnička škola Požega, Ekonomska škola Požega, Gimnazija Požega i Katolička gimnazija Požega.

 – Ideja je projekta jačanje suradnje između učenika i nastavnika požeških srednjih škola a ciljevi su projekta obilježavanje odabranih svjetskih datuma, poticanje učenika na toleranciju i prihvaćanje različitosti, motiviranje na suradnju i međusobno uvažavanje. Učenike će se poticati na primjenu novih tehnologija informacija i komunikacija u poučavanju i učenju te razvoj vještina timskog rada i komunikacijskih vještina – istakla je mentorica Anita Bubak, prof.,inicijator i voditelj projekta.

IMG 5323Domaćin prvom susretu svih učenika i mentora u projektu je bila Ekonomska škola Požega s prvom temom obilježavanje Svjetskog dana audiovizualne baštine.

– Budući da je 2018. godina Europska godina kulturne baštine, to je i tema Erasmus+ projekta u koji je škola uključena na međunarodnoj razini. Na ovom prvom sastanku upoznat ćemo sve uključene u projekt s mogućnostima eTwinninga, nastavničke društvene mreže, na kojima ćemo i podijeliti iskustva i rezultate projekta ZA(JEDNO) s drugim nastavnicima Hrvatske i Europe – istakla je mentorica projekta na Ekonomskoj školi, Lidija Gerstman, prof.

Sve sudionike projekta pozdravio je zamjenik požeško-slavonskog župana za društvene djelatnosti, Vedran Neferović, prof., koji je istakao podršku županije svim školskim projektima. – Nevjerojatno zvuči podatak da je ovo prvi projekt u kojem sudjeluje naših svih 6 srednjih škola. Zadovoljstvo je tim veće što smatram da je ovo jedan početak povezivanja u međunarodnim projektima, razmjena iskustava i otkrivanja interesa učenika izvan onih standardnih programa. Ovo je njihova želja da kroz slobodno vrijeme povežu i redovnu nastavu i komunikacijom s drugim obrazovnim sustavima i drugim učenicima. Dobro je što ste pronašli zajedničke teme, zajedničke interese i ciljeve, a ovaj projekt bit će svakako dobar primjer i za ostale projekte. Obrazovanje nije više ono što je bilo prije, kroz projekt ćete vidjeti i kako se školuju drugi vaši vršnjaci, s projektom ćete se približiti nekim novim trendovima i stoga vam želim puno uspjeha.

Slijedeći susret će biti u Katoličkoj gimnaziji gdje će pod vodstvom prof. Stefana Bunjevca obilježiti Svjetski dan filozofije, a na Obrtničkoj školi u prosincu će pod vodstvom prof. Suzane Musil obilježiti Dan ljudskih prava.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot