Zajedništva je sve manje, vatrogasci su u tome svjetla točka, a nesebično su na usluzi ljudima /FOTO/

Autor: D.K.

ALILOVCI – Redovnu 35. po redu izvještajnu skupštinu održalo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Alilovci, a otvorio ju je predsjednik Ivan Kmetić pozdravivši  goste među kojima su bili požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, predsjednik Općinskog vijeća Kaptol Damir Poljanac, te načelnik općine Mile Pavičić, koji je član ovog društva.

Preventiva, vježbe i održavanje opreme uz nekoliko uglavnom tehničkih intervencija,te uključivanja u crkvene svečanosti najznačajnije su aktivnosti ovdašnjih vatrogasaca u 2017. godini kada su bili domaćini općinskog natjecanja. Nabavili su dio opreme i odjeće, te se uključivali u osposobljavanje,a po riječima tajnika Igora Ciganovića DVD sada ima 203 člana od kojih je 65 izvršujućih, te 26 podmladak. Izvješća su prihvaćena kao i program rada koji obuhvaća nastavak ovih aktivnosti, te održavanje objekata i opreme, kupovinu odjeće i obuće, nastup na vježbama i natjecanjima, te izlet za članove.

-U vrijeme kada je malo zajedništva vi vatrogasci ste svjetla točka, a u svakom trenutku ne štedite sebe, te ste na usluzi svakom čovjeku- istakao je pohvalivši rad jer se dobro gospodari župan Alojz Tomašević dodajući da su povećana sredstva za vatrogastvo čime će se moći nabavljati oprema. Pohvale o radu DVD Alilovci izrekao je zamjenik županijskog zapovjednika Josip Svoboda, a rad skupa pozdravio je i Ivan Ronta, predsjednik Županijske Matice umirovljenika.

-Vidljivo je da radite na preventivi, osposobljavanju i sa mladima, a vatrogastvo je uključeno u Civilnu zaštitu na razini općine pa ćemo poboljšati opremljenost – poručio je Damir Poljanac, čelnik Općinskog vijeća.

 Dodijeljene su diplome za zvanja u vatrogastvu, te jubilarna priznanja. Za 10 godina u vatrogastvu primio ga jer David Ciganović,a za 20 Ivan Kmetić, Igor i Goran Ciganović, Josip Tomašević,Eduard Pavičić, Mario Lucić, Mario Marković, Stjepan i Miroslav Bartolović, Josip Martić, te Tomislav Petrić.  

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88