Zahvalnice zaslužnima pojedincima i institucijama

Autor: Ana Vuković

SONY DSCVELIKA – Na blagdan sv. Augustina, zaštitnika župe, općina Velika obilježila je svoj dan. Tom prigodom u župnoj crkvi služeno je svečano euharistijsko slavlje. Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća načelnik veličke općine Vlado Boban dao je kratki osvrt na proteklih godinu dana.

-Prošle godine s ovog mjesta sam obećao jednu stvar da ćemo do slijedećeg dana općine riješiti neke jako bitne stvari i danas mogu reći što smo si zacrtali to smo i ostvarili prije svega riješili smo sve dugove, završen je Dječji vrtić, općina kroz poseban fond stipendira sve studente koji zatraže stipendiju za školovanje, nadamo se da će se uskoro pokrenuti i projekt tvrtke „Zlatne terme“ na veličkim bazenima -istaknuo je načelnik općine Velika Vlado Boban.

Sjednici su  nazočili saborski zastupnik Franjo Lucić, požeško – slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnici i načelnici općina sa područja Požeško – slavonske županije, gradonačelnica Raše, gradonačelnik grada Bakara, gospodarstvenici, predstavnici kulturnog i javnog života.

SONY DSCPovodom Dana općine načelnik Vlado Boban uručio je zahvalnice Tomislavu Stokiću, vatrogasnom dužnosniku iz Lipika koji je najzaslužniji što su na područje Velike došla četiri vatrogasna vozila iz austrijskog Tirola, Ivanu Habušu iz Velike Gorice koji za sve veličke prvašiće osigurao školski pribor, školi za strane jezike Praktikum, Renati Banožić, Valentinu Ragužu i Hrvatskom centaru za razminiranje.

Općina Velika u potpunosti je očišćena od mina i povodom toga načelniku Bobanu uručen je certifikat o razminiranju Centra za razminiranje, a uz taj značajan događaj župan Alojz Tomašević poklonio mu je skulpturu protupješadijske mine.

/Foto by Ana Vuković/

no images were found

Više iz kategorije