Zaboravljeni smo od svih, nitko o nama ne vodi brigu

Autor: D.K.

KOPRIVNA – Malobrojni mještani Koprivne, sela koje je smješteno 10-ak kilometara od Brestovca na obroncima Psunja, odmah su u strahu kada vide da se sprema padati kiša a noćne more proživljavaju ako padaline nastave jer su poplave neminovne.

Tri su puta ove godine bili poplavljeni, nitko ih od nadležnih ne obilazi niti pita kako im je. Da selom ne prođe koji šumarijski kamion ili kombi imali bi osjećaja da žive u izolaciji.

Do prije ratnih godinama u selu je živjelo 70-ak stanovnika a sada je njih u selu nastanjeno 7. Državna cesta Pakrac – Požega, ako se zaputite u Deževcima pa preko Rasne, Koprivne i Čečavca vema brzo se može doći do državne ceste, kod Oblakovca, Požega – Nova Gradiška.

Kada smo obišli Koprivnu u danima poplava obitelj Jagodić nije skrivala ogorčenje i razočaranost. Kroz suze nam govore da više ne znaju na koja vata pokucati i kome se obratiti. Kada smo vidjeli stvarnu situaciju u kojoj se nalaze pred mještanima smo kontaktirali načelnika općine Brestovac Zdravka Mandića i upoznali ga sa problemima mještana. Od njega smo dobili odgovor da ako se radi o cesti i poplavama koje dolaze njome da je to Županijska cesta koja nije u njegovoj nadležnosti. Obvezao se da će odmah kontaktirati odgovorne da se problem što prije riješi. Uz odgovornost Županijske uprave za ceste veliku odgovornost imaju i Hrvatske vode koje bi trebali obaviti barem najnužnije radove kako bi se izbjegle poplave u tom malom mjestu.

U narednim danima ponovno ćemo obići Koprivnu i uvjeriti se da li je itko išta poduzeo kako bi stanovnici mogli u primjerenim uvjetima živjeti.

Više iz kategorije