Za više od 100 davanja krvi J. Grgić, Ž. Matajić, K. Pavić i D. Stanojević odlikovani, a I. Grilu i N. Špiglu priznanja za stotinu, te N. Ušurić za 88 darivanja

Autor: Jelenko Topić

Tradicionalna svečanost uz Dan darivatelja krvi organizirana je i ove godine u Gradskom društvu Crvenog križa Požega.

-Darivanje krvi je najčasnije djelo humanosti koje možete dati – istakao je prof. dr. sc. Borislav Miličević, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa čestitajući darivateljima njihov dan, a dodao je da Hrvatska ima samoodrživ sustav prikupljanja dragocjene tekućine iako su potrebe svake godine u porastu jer su se naši ljudi više puta dokazali svojom humanošću.

U 18. akcija od siječnja do kraja listopada ove godine prikupljeno 1954 doze krvi, a po prvi put krv je darovalo 120 darovatelja što je porast u odnosu na prošlu godinu kada ih je bilo 115 – kazao je ovom prigodom ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Miroslav zelenika.

Kako bi se osiguralo brzo, kvalitetno i sigurno liječenje potrebno je uvijek imati dovoljan broj darovatelja krvi a time i dovoljne količine krvi u pričuvi. Ovo je bila prigoda da se na poseban način zahvali svima koji su do sada pokazali bezbroj puta svoju solidarnost s onima u potrebi, darujući ono najvrijednije što čovjek može dati, a to je krv.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović dodijelit će odlikovanja Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske dobrovoljnim darovateljima krvi za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi i krvnih sastojaka na svečanosti 29. listopada dobrovoljne darovatelje krvi u 2017. godini. Iz Gradskog društva Crvenog križa Požega to odličje će primiti za više od 100 darivanja Josip Grgić, Željko Matajić, Krunoslav Pavić i Davor Stanojević.

Za 100 davanja priznanje su primili Ivica Gril i Nenad Špigl, za 75 Ivica Bilmez, Ivica Čakalić i Slavko Šubara, zatim za 50 davanja Željko Rodić, Nedeljko Marić, Marko Pavičić, Krunoslav Pavlović, Ratimir Čajka, Borislav Bićanić, Josip Josipović, Mario Tomašević, Marinko Vukić, Borislav Pelić, Jakov Mišić, Ivica Markanjević, Josip Fridrih, Željko Matijević, Žarko Kšenek, Željko Hurtiš i Marijan Križanović, te za 40 puta danu krv Goran Alaber, Zvonko Josipović, Antun Josipović, Željko Metlar, Rudolf Ament, Tomislav Vidaković, Stjepan Hrvatić, Mario Trnokop, Krunoslav Kasagić, Ivica Blažević, Josip Parac, Tomislav Sarajlić i Petar Zlomislić.

Kod žena za 88 dobrovoljnih davanja priznanje je dobila Nada Ušurić, za 61 Ankica Samardžija, za 35 Slavica Mihaljević, za 30 puta Nikolina Šimunović, za 25 puta Barbara Čutura, Velka Markić, Marija Topić, Slavica Obradović, Marija Nuić i Kristina Humski, te za 20 puta datu krv Marija Dukić, Irena Hiršman i Antonija Janček.

Foto: D. Mirković

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: