Požega.eu

Za više kaznenih djela osumnjičeni "dečki" s područja Kutjeva i Velike

PRIJE 2 GODINE
TEKST: PU požeško-slavonska

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 2 GODINE
TEKST: PU požeško-slavonska

Policijski službenici su dana 25. veljače 2022. u prijepodnevnim satima na području Požege zatekli 23-godišnjaka i 33-godišnjaka i tom prilikom kod 23-godišnjaka pronašli veću količinu tableta ecstasy. Nadalje, temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražena je obiteljska kuća na području Kutjeva u kojoj prebiva 23-godišnjak te je pronađena marihuana. Također je pretražena obiteljska kuća na području Velike u kojoj prebiva 33-godišnjak i osobni automobil gdje je pronađena veća količina droge tipa MDM-a-ecstasy, amfetamina-tipa speed, cannabis marihuana, čahure maka, dvije digitalne precizne vage, ručno rađeni pištolj, kubura i revolver, dok su na istoj adresi kod 28-godišnjaka pronađene različite vrste droga (ecstasy, cannabis marihuana i  halucinogene gljive).

Zatim je pretražena obiteljska kuća na području Velike koju koristi 31-godišnjak prilikom čega je pronađena marihuana, digitalna precizna vaga, poluautomatska puška te više komada raznog streljiva. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su 23-godišnjak i 33-godišnjak počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, dok je 33-godišnjak počinio i kazneno djelo „Omogućavanje trošenja droga“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“. Također je utvrđeno da je 31-godišnjak počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“, dok protiv 23-godišnjaka i 28-godišnjaka slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Osumnjičeni 23-godišnjak, 31-godišnjak i 33-godišnjak su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.