Za sva vozila u srijedu 27.svibnja između 7 i 18 sati promet na raskrižju ulica Kralja Zvonimira i Osječke biti će zatvoren!

Autor: D.K.

U sklopu sveobuhvatnih radova na dionici državne ceste D38 kroz grad Požegu, u srijedu će 27.svibnja 2020. godine od 7 do 18 sati biti privremeno zatvorena dionica te ceste na raskrižju ulica kralja Zvonimira i Osječke, zbog polaganja vodovodne instalacije. Promet će se odvijati obilaznim putem u zoni raskrižja.

Podsjetimo, Hrvatske ceste d.o.o. iz Zagreba su u svom planu investicijskog održavanja državnih cesta dale izraditi projekt rekonstrukcije državne ceste DC38 kroz grad Požegu u duljini od ukupno 3,02 kilometra.

-U fazi projektiranja, radi složenosti projekta isti je podijeljen na sedam faza. Lokacijska dozvola je dobivena za sve faze, a građevinska dozvola, za sada, za fazu I i VII. Na ukupnoj duljini će se nalaziti šest kružnih tokova, a u fazi I, jedan i u fazi VII, dva kružna toka – stoji u odgovoru Hrvatskih cesta na naš upit kojeg potpisuje Tamara Pajić iz Službe za odnose s javnošću.

Nakon dobivanja građevinske dozvole faza 1 i 7 su uvrštene u redovan plan investicijskog održavanja za ovu godinu, a nakon raspisivanju javnog natječaja navedeni radovi su ugovoreni sa tvrtkom „Promet građenje“ d.o.o iz Požege ,dok je nadzor radova ugovoren sa Institutom IGH d.d. iz Zagreba.

-Faza I se provodi u duljini od 550 metara i počinje u Cerničkoj ulici prije mosta preko Orljave (zapadni ulaz u Požegu) te završava sa kružnim tokom u Cerničkoj ulici. Faza VII je duljine oko 300 metara i predstavlja u stvari dva kružna toka na kraju dionice koja je predviđena ovom rekonstrukcijom. Prvi kružni tok je ispred tvrtke „Zvečevo“ na križanju ulica kralja Zvonimira i Osječke, a drugi u nastavku preko mosta ispred nekadašnjeg autobusnog kolodvora, točnije na križanju Osječke i Industrijske ulice- nastavlja glasnogovornica Pajić.

Ukupno ugovorena vrijednost radova obje faze je 10,348 milijuna kuna bez PDV-a, dok nadzor za izvođenje radova stoji 424,37 tisuća kuna, također bez PDV-a.

Rok izvođenja, prema ugovoru je 9 mjeseci i izvođač je uveden u posao 1. travnja ove godine iz čega proizlazi da bi ova tri kružna toka zajedno sa 850 metara obnovljenog kolnika trebalo biti izgrađena do kraja prosinca. Navedeni iznosi za ove zahvate će biti riješeni iz proračunskih sredstava Hrvatskih cesta d.o.o..

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek