Za sretniji Uskrs svima: Caritas vidovačke Župe sv. Ivana Krstitelja darivala obitelji u potrebi /FOTO/

Autor: D.K.

Vidovačka župa sv. Ivana Krstitelja, Caritas koji djeluje u sklopu te župne zajednice i njen župnik vlč. Branko Šipura redovito skrbi o svojim župljanima, kako u duhovnom tako i materijalnom smislu.

Kako bi najveći katolički blagdana Uskrsa proveli u bezbrižnijem ozračju, obiteljima u potrebi vidovački župnik vlč. Branko i predstavnik volontera Caritasa Ivica Madžarević domove odnijeli su  osnovne namirnice za njihove potrebe te kroz razgovor sa svojim župljanima proveli kraće vrijeme.  

-Jako sam se iznenadio koliko su moji župljani bili sretni kada sam ih posjetio. Na njima sam vidio da im nije toliko bilo važno ono materijalno koje sam donio koliko su se obradovali mom dolasku i ajedničkom susretu ali i razgovoru s njima. Mojim župljanima puno znači susret sa župnikom posebno u ovim vremenima kada se ne možemo viđati na nedjeljnim, a s nekim i svakodnevnim euharistijskim slavljima. Doživio sam doista dirljiv susret i ima razloga dragome Bogu na tome zahvaliti – rekao je župnik Šipura.

U jednom danu je župnik Šipura s predstavnikom volontera Caritasa posjetio 20-ak obitelji, a kako kaže u planu mu je posjetiti još njih nekoliko.

[FAG id=273590]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek