Za predsjednika Općinskog vijeća općine Čaglin izabran Željko Šutić, a potpredsjednicu Vera Gavran

Autor: D.K.
Željko Šutić, predsjednik Općinskog vijeća, Vera Gavran, potpredsjednica i Dalibor Bardač, načelnik općine Čaglin

Na konstituirajućoj sjednici novog saziva Općinskog vijeća općine Čaglin koje će činiti 13 vijećnika, devet iz vladajuće koalicije stranaka HDZ-a i HSU-a te po dva s liste SDP-a i koalicije stranaka HDSSB-a i Domovinskog pokreta za predsjednika tog zakonodavnog tijela jednoglasno je izabran Željko Šutić, a potpredsjednicu Vera Gavran

Ispred koalicije stranaka HDZ-a i HSU-a na proteklim lokalnim izborima u Općinsko vijeće Čaglin je izabrano devet vijećnika. Od njih za vijećnike su prisegnuli izabrani Željko Jakopović, Željko Šutić, Adriana Plavi, Vera Gavran, Slavko Konežević, Tomislav Briš, Slađana Švajda, Mara Šimić.

Zbog nespojivosti funkcija umjesto Dalibora Bardača koji je izabran za načelnika općine umjesto njega dužnost općinskog vijećnika u novom sazivu obnašat će Ivan Radičević.

Izabrani vijećnici s liste SDP-a su Antun Emić i Danijela Beretin dok su ispred koalicije stranaka HDSSB-a i Domovinskog pokreta, izabrani Žarko Nemeček i Željko Matić.

Svi izabrani vijećnici koje je potvrdilo Mandatno imunitetno povjerenstvo na sjednici su položili prisegu.

Zbog opravdanih razloga na prvoj sjednici nije bio nazočan SDP-ov vijećnik Antun Emić. Uz predloženi dnevni red Izbor mandatno-imunitetnog povjerenstva , njihovo izvješće nakon izbora, Izbor povjerenstva za izbor i imenovanje te Izbor predsjednika i potpredsjednika Općinskog vijeća bila je i dopuna Izbor članova za statut i poslovnik za koju su komisiju izabrani Željko Šutić, predsjenik te članovi Tomislav Briš i Slađana Švajda.

Nakon položene prisege i puštanja himne nazočnim vijećnicima obratio se Željko Jakopović kao najstariji među njima i koji je predsjedao sjednicom do izbora predsjednika koji je naglasio kako svi trebaju raditi za boljitak žitelja općine Čaglin kao što se to činilo i u prethodnim mandatima, posebice u protekla dva saziva.

-Mi koji smo bili vijećnici u protekla dva saziva nismo imali gotovo nikakvih nesuglasica. Odluke smo donosili jednoglasno za boljitak naši mještana. Puno smo toga napravili i nastavit ćemo u tom pravcu. Ne smijemo provoditi osobne politike. Premali smo za to. Moramo nastaviti raditi još bržim tempom – rekao je vijećnik Željko Jakopović.

Svim nazočnim vijećnicima na izboru je čestitao općinski načelnik Dalibor Bardač izražavajući uvjrenje kako će se svi uklopiti u rado vijeća kako oni koji su to bili i u prijašnjim sazivima tako i oni koji su po prvi puta izabrani za općinske vijećnike.

-Puni smo zajednički radili dobro i kvalitetno i nadam se da ćemo tako i nastaviti. Trebamo nastojati da još bolje radimo. Jedni drugima trebamo ukazivati na nedostatke i propuste i sve to otklanjati. Očekujem da imamo konstruktivnu suradnju i da radimo na boljitak svih stanovnika općine Čaglin – rekao je Dalibor Bardač, načelnik općine Čaglin.

Po završetku konstituirajuće sjednice uslijedilo je zajedničko fotografiranje i međusobno upoznavanje onih koji su se u ulozi vijećnika po prvi puta susreli.      

Više iz kategorije