Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Za požešku bolnicu Državna revizija svoje je rekla: Dobiveno je bezuvjetno mišljenje!

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: D. Krstanović

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Za požešku bolnicu Državna revizija svoje je rekla: Dobiveno je bezuvjetno mišljenje! Požega.eu | Za požešku bolnicu Državna revizija svoje je rekla: Dobiveno je bezuvjetno mišljenje!

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: D. Krstanović

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Mali je broj bolničkih ustanova koje se mogu pohvaliti bezuvjetnim mišljenjem Državne revizije koja „pročešlja“ i onaj najmanji dokument kako bi se utvrdila zakonitost poslovanja, bilo da se radi o financijskim izvještajima ili usklađenosti poslovanja. Za razliku od drugih, Opća županijska bolnica Požega, kojoj je na čelu mladi i agilni ravnatelj dr.sc. Ivan Vukoja ima razloga za zadovoljstvo.
Valja se prisjetiti, s odmakom vremena, kako je bilo raditi u uvjetima korone i vremenu kada je bilo gotovo opsadno stanje u bolničkoj ustanovi. Uspjeli su svi bolnički djelatnici odgovoriti na sve potrebe i izdržali što govori o predanosti i odgovornosti prema radu. Uzimajući sve to u obzir trebalo je održati poslovanje bolničke ustanove u zakonskim okvirima u čemu je uspio aktualni ravnatelj dr.sc. Ivan Vukoja sa svojim suradnicima, a kao „nagradu“ za to je dobio nalaz Državne revizije s kojim može biti više nego zadovoljan.
Revizija je „češljala“ dokumentaciju od 1. veljače do 6. studenoga 2023. i napisala sve ono što je utvrdila.
-Za izdvojiti je, a kako je i napisano da su financijski izvještaji Opće bolnice za 2022. sastavljeni u svim značajnim odrednicama u skladu s odredbama Zakona o proračunu. Mišljenje o financijskim izvještajima izraženo je u skladu s ISSAI 200 Načelima financijske revizije i pripadajućim revizijskim standardima. Za izražavanje mišljenja pribavljeni su dostatni i primjereni revizijski dokazi. Provjerom financijskih izvještaja u odnosu na kriterije za izražavanje mišljenja nisu utvrđene značajnije nepravilnosti – navodi se između ostalog u Izvješću Državne revizije.
Prema mišljenju Državnog ureda za reviziju, poslovanje Opće bolnice za 2022. u svim značajnim odrednicama obavljano je u skladu sa zakonima, drugim propisima i unutarnjim aktima.
-Mišljenje o usklađenosti poslovanja izraženo je u skladu s ISSAI 400 Načelima revizije usklađenosti i pripadajućim revizijskim standardima. Za izražavanje mišljenja pribavljeni su dostatni i primjereni revizijski dokazi. Provjerom usklađenosti poslovanja u odnosu na kriterije za izražavanje mišljenja nisu utvrđene značajnije nepravilnosti – stoji u Izvješću.
Za izdvojiti je provedbu Javne nabave, na kojoj mnoge ustanove i institucije „padaju“ i imaju ogromne probleme. To nije slučaj kod požeške bolnice. U izvješću je jasno napisano kako je Opća bolnica Plan nabave, Registar zaključenih ugovora i okvirnih sporazuma te postupke javne nabave objavila u Elektroničkom oglasniku javne nabave. Nadalje je navedeno kako je osim u Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske Opća bolnica dio postupaka jednostavne nabave objavila na mrežnim stranicama, zajedno s Naputkom za provedbu nabave roba, usluga i radova na koju se ne primjenjuje Zakon o javnoj nabavi (jednostavna nabava), Planom nabave i Popisom gospodarskih subjekata s kojima naručitelj ne smije sklapati ugovore.
Na kraju svega navedenog ništa drugo ne preostaje već poželjeti da se s načinom takvog poslovanja samo nastavi.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo