Za Dan Grada Pakraca bogat kulturno-umjetnički, zabavni i sportski program

Autor: M.B.

Dan grada PakracaPAKRAC – Tijekom mjeseca ožujka događanjima Pakrac obilježava Josipovo i Dan Grada. Ovogodišnja proslava Dana Grada ima bogat i sadržajan program.

Program započinje sportskim događanjima u i oko Gradske sportske dvorane u Pakracu. Tijekom subote i nedjelje (28.veljače i 1.ožujka) održava se malonogometni turnir mlađih kategorija, a u nedjelju (1.ožujka) s početkom u 15 sati start je 2. utrke povodom Dana Grada Pakraca.

Kulturna događanja i ove godine bit će naveliko zastupljena u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman gdje se u Cinema Caffeu  od 13. do 17. ožujka održava Irski tjedan, kazališne predstave glumačkih skupina KPD “Sloga” održavaju se 26. u 18 sati i 27. ožujka u 20 sati, a predavanje od svećeniku Josipu Pazmanu je 16. ožujka s početkom u 19 sati.

U subotu 14. ožujka u 10 sati upriličit će se od kapelice u Kusonju Križni put, a u 18 sati u Gradskoj vijećnici u kompleksu Janković održava se predstavljanje poezije dr. Damira De Zana.

Radni tjedan od 16. ožujka u ponedjeljak započinje u 11 sati Danom gospodarstva kad će se održati natjecanje u kvaliteti proizvođača konjske salame.

Na Josipovo 19. ožujka (četvrtak) održava se protokalarni dio obilježavanja Dana Grada Pakraca. Nakon polaganja vijenaca na RKT groblju i svete mise u crkvi Uznesenja blažene djevice Marije održava se svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Pakraca. Istog dana od 19 sati tradicionalna uvijek odlično posjećena priredba “Poklon mome gradu” u Gradskoj dvorani.

Dan kasnije, u petak 20. ožujka održava se koncert grupe Vatra. Koncert će se održati na Trgu bana Josipa Jelačića, a u slučaju lošeg vremena u Gradskoj sportskoj dvorani u Pakracu. Početak koncerta je u 20 sati, a od 17 sati  održava se Sajam rukotvorina gdje će koncert održati tamburaški sastav Dimmos.

Sport je još zastupljen 17. ožujka u 16 sati u Hotelu “Pakrac” je tradicionalni izbor za sportaša godine, Sportske igre slijepih i šahovski turnir održava se 21. ožujka, a 22. ožujka na jezeru Pakurnovac Otvoreno prvenstvo grada Pakraca u ribolovu.

Sve one koji su željni još kulturnih događanja imati će priliku poslušati 23. ožujka u Gradskoj vijećnici kompleksa Janković Koncert Puhačkog orkestra Lipik, a 25. ožujka na istom mjestu Koncert učenika i učitelja Osnovne glazbene škole Pakrac “Našem gradu od srca”.

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: