Za 43 poduzetnika više od milijun kuna bespovratnih sredstava iz proračuna grada Pleternice: „Naše potpore imaju smisla jer rezultiraju dodatnim vrijednostima i zapošljavanjima“ /FOTO/

Autor: D.K.

Poduzetnicima, tvrtkama i obrtnicima, s područja grada Pleternice uručeni su ugovori u kojima su definirane isplate financijskih pomoći za njihov rad i razvoj. Ugovore je poduzetnicima uručila gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, s kojom je bio i njen zamjenik Domagoj Katić te direktorica Poduzetničkog centra Barbara Rudež. Gradonačelnica Šarić najavila je da će se sa sličnim potporama ići i naredne godine.   

-Više od milijun kuna grad Pleternica je dodijelio za 43 potpore poduzetnicima. Njihova ulaganja prelaze četiri milijuna kuna šte me izuzetno veseli kao što me veseli i povećan broj poduzetnika i obrtnika na području grada Pleternice. Ti su pokazatelji vidljivi u odnosu na 2020. godinu kao i porast broja zaposlenih kod trgovačkih društava za više od 90. To znači da naše mjere i potpore imaju smisla jer sve one rezultiraju dodatnim vrijednostima i zapošljavanjima – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice izražavajući veliko zadovoljstvo zbog doprinosa grada Pleternice u porastu broja zaposlenih.

-S mjerama potpore nastavljamo i naredne godine, a naše poduzetnike i obrtnike sam pozvala da se jave u Poduzetnički centar jer dolaze nove potpore koja su puno značajnija od proteklih godina čime je ispravljena ona dugogodišnja nepravda da je Slavonija u istom postotku sa Zagrebom. Sada imamo 25 posto veću potporu od razvijenijih dijelova u Hrvatskoj – dodala je gradonačelnica Šarić još jednom pozivajući sve da se jave u Poduzetnički centar sa svojim idejama kako bi se za njih pokušala naći bespovratna sredstva za ulaganja.  

Foto: D. Krstanović

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek