XXIII. križni put mladih od Pleternice preko Gradca, Trapara, Jakšića, Kuzmice i Vidovaca do Požege

Autor: D.K.

Požega pod geslom „Ja sam Put i Istina i Život“ XXIII. križni put mladih Požeške biskupije održati će se u subotu 26. ožujka 2022. godine na relaciji Pleternica – Požega.

Program križnog puta je prilagođen okolnostima pandemije te se odvija tijekom jednoga dana, a započinje okupljanjem u jutarnjim satima, 26.ožujka 2022. u svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Iz Pleternice će se u 8,30 sati krenuti preko Gradca, Trapara, Jakšića, Kuzmice i Vidovaca prema Požegi gdje će križni put završiti večernjim euharistijskim slavljem u požeškoj Katedrali u 18,30 sati koje će predvoditi požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.

Uz druge mlade, na sudjelovanje u ovoj pobožnosti Pastoralni ured Požeške biskupije potiče osobito krizmanike iz župa Katedralnog arhiđakonata, napose onih kroz koje prolazi ovogodišnji križni put mladih. S njima trebaju biti njihovi voditelji, župnici, župni vikari ili vjeroučitelji…. Dobro je napomenuti kako se radi prvenstveno o pobožnosti, molitvi i žrtvi te se od mladih očekuje da na taj način sudjeluju u hodu. Potrebno je ponijeti nešto hrane, zaštitu od kiše, rezervnu odjeću i čarape te dobru obuću za hod.

Tijekom hoda su zabranjena alkoholna pića i elektronski uređaji kojima se sluša glazba. Križni put se ne odgađa zbog lošeg vremena!

Voditelj pojedine skupine sudionika križnog puta će prilikom dolaska u Pleternicu prijaviti svoju župu (skupinu) povjereniku za pastoral mladih vlč. Krunoslavu Siroglaviću, zbog čega je potrebno doći nešto ranije. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 10 kn po osobi. Sve ostale informacije vezane uz križni put mladih moguće je dobiti u Pastoralnom centru u Požegi (tel: 034/290-309; e-mail: pastoralni-centar@pozeska-biskupija.hr).

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88