Vukovar dobio ulicu Vesne Bosanac, a predlaže se da jedna dobije ime ratnika požeškog kraja Zorana Grubera

Autor: Jelenko Topić

Odluka Gradskog vijeća da se Bolnička ulica u Vukovaru preimenuje u Ulicu Vesne Bosanac mali je, ali simbolični čin poštovanja prema ratnoj i višegodišnjoj poratnoj ravnateljici vukovarske bolnice.

Vukovarskih heroja je toliko mnogo da bi ulice u više gradova mogle nositi njihova imena. Prijedlog za preimenovanjem ulica dala je i vukovarska spisateljica Tanja Belobrajdić, koja je uputila dopis gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi u kojem predlaže da se deset ulica u tom gradu preimenuje na način da nose ime po braniteljima koji su poginuli braneći Grad heroj. 

Tako predlaže da stari naziv ulice  Slobode promijeni ime u ulicu Zorana Grubera. Tomislav Josić, predsjednik Savjeta za branitelje vukovarskog gradonačelnika rekao je da apsolutno podržava tu odluku, te da mu je žao što neke stvari još nisu odrađene, bilo je tu još nekih prijedloga jer imaju  ulica koje se svakako zovu i neka imena trebalo bi promijeniti. Spomenuo je i dopis Tanje Belobrajdić.

-To što je Tanja predlagala, ako ne svi – barem jedan dio tih ljudi treba dobiti ulicu. I to podržavam – poručio je Josić. Dodaje da će se raspitati zašto do sada njezin prijedlog nije završio na Gradskom vijeću i zašto nije glasano o tome.

Pripadnik Tigrova Zoran Gruber rođen 5. rujna 1969. godine u Migalovcima kraj Čaglina, a taj neustrašivi heroj obrane Vukovara ranu mladost proveo je u Eminovcima gdje se danas nalazi ulica s njegovim imenom. U Požegi je završio osnovnu i srednju školu, a već 1990. godine sa skupinom mladića iz požeškog kraja odlazi u Zagreb gdje pristupa MUP-u.

Ratujući u Vukovaru teško je ranjen, te je 20. studenoga 1991. godine Zoran s ostalim ranjenicima deportiran na farmu Ovčara, gdje je mučen, ubijen i zakopan u masovnoj grobnici. 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot