Vrsni svirači požeškog, brodskog i gradiškog kraja svirali i pjevali odabrane pjesme popularnog Tozovca u Zlatnom Lugu /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Restoran Zlatni Lug u Donjim Emovcima nastavlja zabavno-glazbenim večerima posvećenim odabranim glazbenim znalcima iz prošlih vremena što se pokazuje kao pun pogotovo u postkorona vremenu jer je očigledno da su ljudi željni druženja, opuštanja i dobre zabave. Nakon večeri posvećene legendarnom pjevaču Tomi Zdravkoviću u suradnji sa mladim glazbenicima priređena je večer još jedne glazbene legende – Predraga Živkovića Tozovca poznatog po brojnim hitovima koji su ostali popularni u narodu kroz protekla desetljeća.

Ključan za uspjeh ovih priredbi, naravno uz domaćina Zlatni Lug, je orkestar Brune Mršića, mladog harmonikaša iz Golobrdaca, koji svira u Žutim dunjama, a za ovu prigodu okupio je još osam vrsnih svirača požeškog, brodskog i gradiškog kraja. Oni su članovi sastava Žute dunje, Bisernica, Libreto i drugih, a među njima su i dva zanimljiva i rijetka instrumentalista na ovim prostorima Rok Tonkić violinista iz Slavonskog Broda i Požežanin Matija Ciglenečki na klarinetu. Tako je ovih devet momaka istinski upotpunilo lijepu i ugodnu večer za stotinjak posjetitelja željnih dobre zabave pa su i zaplesali uz izvedbe Tozovčevih uspješnica kao što su Uzmi sve što ti život pruža, Po selu se priča, Prazna čaša na mom stolu, Siromah sam al’ volim da živim, Voljela si noćnu ptice, Peče čiča rakiju i druge.

Tijekom dvosatnog repertoara tih pjesama nastupio je i poseban trio nazvan Praćkice izvodeći splet probranih kola na specifičan način sa prizvukom romske glazbe, a posjetitelji su sve izvedbe primili sa odobravanjem i oduševljenjem.Tako su iskazali želju da se ovakve ili slične večeri i nadalje organiziraju.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88