Vrijedne slavonske ruke ne posustaju pred teškim vremenima uzrokovanih koronavirusom: “Dok je seljaka, nitko neće biti gladan” /FOTO/

Autor: D.K.

Ratare pozivaju njihove oranice i polja da ih se ne zaboravi i da se nastavi sa svim onim radovima koji su započeti. Uz pšenicu koja je zasijana te ječam, zob i uljanu repicu potrebno je izvršiti tretiranja i zaštitu od različitih bolesti čemu su brojni prionuli kao i pripremi zemlje za sjetve drugih ratarskih  kultura.

Dok su neki traktori na njivama s kojima se užurbano obavljaju ratarski poslovi, na cestama smo zatekli i one koji su se zaputili do svojih njiva. Vremena se nema, ratari iz svojih traktora pozdrave poznate prolaznike i sumještane i što prije na oranicu.

Prihvatljivo vrijeme za radove na njivama gotovo da ne dozvoljava seljaku-rataru da razmišlja o korona virusu koji je uveo toliki strah i zaustavio sve što se moglo zaustaviti. Treba se pridržavati svih uputa na koje pozivaju nadležne službe i većih problema ne bi  trebalo biti, kao niti bojaznosti za bolo kakvo obolijevanje.

Barem za sada ne bi trebalo strahovati da neće biti dovoljno hrane za nas. Gdje će drugo biti ako ne u Slavoniji koja je Bogom dana za poljoprivrednu proizvodnju. Trebaju se iskoristiti svi mogući kapaciteti i time zadovoljiti sve potrebe i onog zadnjeg stanovnika naše zemlje. Konzumirajmo proizvode koje su proizveli naši ratari svojim žuljevitim rukama. Ako se tak budemo ponašali pomažemo kako njima tako i sami sebi.

Foto: Ante Krstanović [FAG id=273362]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek