Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

VRIJEDI POHVALITI: Požeška Opća županijska bolnica među četiri u našoj zemlji koje pozitivno posluju

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D. Krstanović
FOTO: Arhiva, pozega.eu

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | VRIJEDI POHVALITI: Požeška Opća županijska bolnica među četiri u našoj zemlji koje pozitivno posluju Požega.eu | VRIJEDI POHVALITI: Požeška Opća županijska bolnica među četiri u našoj zemlji koje pozitivno posluju

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D. Krstanović
FOTO: Arhiva, pozega.eu

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Kako su prenijeli mediji proteklih dana ravnatelj Opće županijske bolnice Koprivnica Mato Devčić izvijestio je na Skupštini Koprivničko-križevačke županije da je ta zdravstvena ustanova jedna od četiri opće bolnice u našoj zemlji koja je prošlu proračunsku godinu završila pozitivnim poslovanjem.
-Od 64 opće bolnice samo su koprivnička, čakovečka, zadarska i požeška svoje prošlogodišnje poslovanje zaključile proračunskim plusom - rekao je Devčić na sjednici Županijske skupštine.
Tragom te informacije zatražili smo komentar u požeškoj Općoj županijskoj bolnici(OŽB) jer se ona našla u ovom dobrom okruženju.
-Poslovanje bolnice kompleksna je tema jer ne ovisi samo o razlici prihoda nad rashodima, nego o brojnim parametrima na koje ne utječe isključivo uprava bolnice. Konsolidiranjem izvršenja isto je povećano s 1,1 milijun eura s početka 2021. godine na 2,1 milijuna eura danas, te je na konto vlastitog rada, ali i pomoći Vlade Republike Hrvatske OŽB Požega poslovala pozitivno protekle tri godine – istakao nam je dr. sc. Ivan Vukoja, dr. med., ravnatelj požeške bolnice.
Dodao je da je OŽB Požega osim o poslovanju, vodila je računa i o ulaganjima, te su u protekle tri i pol godine uložili više od 4,5 milijuna eura u investicije kako bi prostor i opremu održavali na razinama koje će zadovoljiti potrebe pacijenata koji su u ovoj bolnici tijekom 2023. godine ostvarili 8.600 hospitalizacija i 507 tisuća slučajeva kroz specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu djelatnost.
-Kako bi o sve većem broju pacijenata mogli i nadalje brinuti naši liječnici osigurali smo uvjete za 13 liječnika specijalista, 9 specijalizanata i 20 medicinskih sestara više u odnosu na 2022. godinu – naglasio je na kraju dr. sc. Ivan Vukoja, dr. med., ravnatelj Opće županijske bolnice Požega.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.