„Vražjaku“ kum požeški gradonačelnik Darko Puljašić: „Uvjeren sam da će ovakve promocije vina pokazati kako je to pun pogodak“

Autor: D.K.

Samo dva dana nakon otvaranja specijalizirane prodavaonice vina požeškog Veleučilišta, smještene na početku Cehovske ulice u pješačkoj zoni grada, predstavljeno je vino….. kojemu je kum požeški gradonačelnik Darko Puljašić. Tom vinu kum je nadjenuo ime „Vražjak“ koje će biti prepoznatljivo ne samo u Požegi već i šire. Kako je poznato vina požeškog Veleučilišta spravljaju njihovi studenti Studija vinarstva, vinogradarstva i voćarstva.

Inače, požeško Veleučilište posjeduje vinograde i podrum na osunčanim lokalitetima Papuka iznad sela Podgorje i Vetovo.

Na predstavljanju vina uz prodekana za razvoj na požeškom Veleučilištu dr.sc. Berislava Andrlića i pročelnika Poljoprivrednog odjela mr.sc. Josipa Mesića, te novog kuma vina požeškog gradonačelnika Darka Puljašića bili su njihovi najbliži suradnici i Požežani koji su se zatekli u pješačkoj zoni.

-Čast mi je i zadovoljstvo nastaviti s našim marketinškim aktivnostima naše prodavaonice vina. Mogu reći da je efekt na javnost bio pozitivan. Ove smo subote odlučili napraviti promociju jednog posebnog, novog vina, te imenovati vinskog kuma chardonnaya – rekao je prodekan Berislav Andrlić.

O vinu kojemu je kum požeški gradonačelnik Darko Puljašić nešto više je rekao pročelnik Poljoprivrednog odjela na požeškom Veleučilištu mr.sc. Josip Mesić koji je naglasio kako je chardonnay izgurao brojne autohtone sorte.

-Ovaj chardonnay ne mora se tako zvati. Nama je ta sorta dio vina koji se zove graševina. Ta je sorta vina dobila i druge nazive. Ovaj charonnay je odabran zato što je ovo definitivno jedno od najboljih naših vina ikad. To je jedno moćno i puno vino. U to vino su naši studenti utkali sebe, Šimun, Luka, Ana, Ivan i Jozefina – rekao je pročelnik Mesić pozivajući gradonačelnika da predloži ime tom chardonnayu koje će se u budućnosti tako nazivati.

Odabir vina kojemu je kum požeški gradonačelnik prepušteno je struci. Za ime predlažem da bude „Vražjak“ koji će i dalje biti konkurencija autohtonim sortama.

-Čast mi je i zadovoljstvo biti danas kum posebno ovom vinu koje odražava vinorodnost u našem kraju. Drago mi je da su naši studenti u to vino dali sebe. Uvjeren sam da će ovakve promocije pokazati da je to pun pogodak i da će svi naši dragi gosti i sugrađani iskoristit mogućnost kupovine vrhunskog vina po prihvatljivim cijenama – rekao je vinski kum, gradonačelnik Puljašić.

Prodekan Andrlić je naglasio kako od danas nastaje obveza vinskog kuma da redovito obilazi podrum i prodavaonicu i da vodi brigu ne samo o kvaliteti i prodaji tog vina već i drugih sorti.   

Foto: D. Mirković [FAG id=275164]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88