Vratolomije koje motoristi izvode na Krndiji i ugrožavaju druge sudionike u prometu: O svemu postoje i videozapisi

Autor: DK

blankPOŽEGA – Nastavno na članak o pormetnoj nesreći na Krndiji, u kojoj je u petak 18.kolovoza, teže stradao motociklist u redakciju smo primili pismo čitatelja (idnetitet poznat redakciji) koji izražava veliku zabrinutost i reagira na problematiku koja je evidnetna i na koju bi trebali oni odgovorni žurno reagirati.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovani !
Tragom vijesti koju ste objavili o još jednom stradanju motociklista na Krndiji, građanska dužnost mi je reagirati na tu tragičnu vijest s ciljem da će možda naša policija reagirati i barem malo smanjiti rizik od stradavanja, prije svega drugih sudionika prometa, a onda i samih motociklista.
Naime, poznato je da je navedena dionica državne ceste D51 omiljena od strane motociklista za vožnje na granici fizike, ali nažalost nekad i preko granica umijeća vozača, tako da se tamo nesreće događaju iz obijesti mladih vozača punih adrenalina.
Poznato je da se motociklisti na navedenoj dionice ceste tamo druže tijekom lijepog vremena, vikendom i blagdanima, kako bi organizirali, usudio bih se reći ilegalne utrke, koje se usput i snimaju i objavljuju na You Tubu pod imenom „kRRndija“ i slično.
Kao obični i „normalni“, odnosno odgovorni sudionik prometa, koji sam u nekoliko navrata doživio susret s takvim obijesnim vozačima, koji bi usput svoju vještinu trebali dokazivati na trkaćim stazama, upitam se često što radi naša policija u vrijeme ovih „divljih utrka“, jer inače ih svakim radnim danom možemo vidjeti na navedenoj dionici, ali u druge dane (nedjelje i blagdane), kao da imaju prešutan dogovor da se tamo ne pojavljuju.
Pitam se tko će zaštiti druge sudionike prometa na cestama od ovakvih incidenata, koji se dogodio prošli vikend i pitanje samo kada opet i tko će biti kolateralna žrtva nečije obijesti.
S poštovanjem !

P.S.
Molim Vas da, kao odgovorni medij, ovaj problem istaknete na svom portalu, kako bi građani, a posebice policija, bili upoznati s činjenicom što se događa na navedenoj cesti te obratili posebnu pozornost kako bi izbjegli da budu žrtva ovakvih neodgovornih sudionika prometa.

Prenosimo dva videopriloga koja su objavljena na web stranici youtube.com

https://youtu.be/OUfjdB8Oays

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića