Požega.eu

Vozila, oprema i strojevi za područje grada Požege spremni za novu sezonu snijega i poledice! Županijska uprava za ceste drži sve pod velom tajni o svojoj organizaciji na području cesta u njihovoj nadležnosti!?

PRIJE 11 MJESECI
D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Vozila, oprema i strojevi za područje grada Požege spremni za novu sezonu snijega i poledice! Županijska uprava za ceste drži sve pod velom tajni o svojoj organizaciji na području cesta u njihovoj nadležnosti!? Požega.eu | Vozila, oprema i strojevi za područje grada Požege spremni za novu sezonu snijega i poledice! Županijska uprava za ceste drži sve pod velom tajni o svojoj organizaciji na području cesta u njihovoj nadležnosti!?

PRIJE 11 MJESECI
D.K.

Na službenim web stranicama požeškog Komunalca objavljeno je kako je sve spremno za novu sezonu snijega i poledice. Koliko se može vidjeti, a i pročitati uz predstavnike i djelatnike požeškog Komunalca na smotri vozila su bili i policijski službenici koji su izvršili potrebiti uvid te se uvjerili je li sve prema važećim propisima. Možda je smotra napravljena i s predstavnicima Županijske uprave za ceste ali u javnost takva vijest nije došla ili se krije od medija. U prijašnjim vremenima mediji su bili pozivani na smotre zimske službe ali u novije vrijeme te se očito izbjegava.

Članak s web stranice požeškog Komunalca prenosimo u cijelosti:

Službeno je započela nova sezona zimskih uvjeta na kolnicima, a time i rad zimske službe koju u skladu s Planom rada zimske službe za područje grada Požege i prigradskih naselja obavlja Komunalac Požega d.o.o.

- Za novu sezonu snijega i poledice spremno je desetak vozila za čišćenje prometnica, pješačke zone i nogostupa te 100 tona soli čije će se količine, bude li potrebno, dodatno povećavati – istaknuo je na smotri zimske službe Domagoj Lovrić, direktor Komunalca Požega d.o.o. ujedno i dežurni organizator službe.

- Djelatnici uključeni u rad zimske službe na raspolaganju su 24 sata. Svakodnevno pratimo vremenske uvjete na temelju kojih će dežurni organizator u suradnji s gradskim službama donositi odluke o intervencijama koje je potrebno poduzeti – pojasnio je Lovrić podsjećajući da građani koji stanuju u brdskim dijelovima grada sol za posipanje kao i dosadašnjih godina mogu preuzeti u Vukovarskoj 8. U funkciji je i dežurni broj zimske službe 099/49 09 481 na koji građani mogu nazvati i ukazati na eventualne poteškoće iz djelokruga rada zimske službe.

Redoslijed i prvenstvo čišćenja gradskih ulica određuje se s obzirom na važnost ulica, lokaciju zdravstvenih i ostalih javnih službi te frekvenciju prometa prema određenim zonama prioriteta.

Pregled vozila koja će se koristiti za rad zimske službe obavili su Mario Matijević i Tomislav Mrđenović iz PU požeško-slavonske.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.