Vozila, oprema i strojevi za područje grada Požege spremni za novu sezonu snijega i poledice! Županijska uprava za ceste drži sve pod velom tajni o svojoj organizaciji na području cesta u njihovoj nadležnosti!?

Autor: D.K.

Na službenim web stranicama požeškog Komunalca objavljeno je kako je sve spremno za novu sezonu snijega i poledice. Koliko se može vidjeti, a i pročitati uz predstavnike i djelatnike požeškog Komunalca na smotri vozila su bili i policijski službenici koji su izvršili potrebiti uvid te se uvjerili je li sve prema važećim propisima. Možda je smotra napravljena i s predstavnicima Županijske uprave za ceste ali u javnost takva vijest nije došla ili se krije od medija. U prijašnjim vremenima mediji su bili pozivani na smotre zimske službe ali u novije vrijeme te se očito izbjegava.

Članak s web stranice požeškog Komunalca prenosimo u cijelosti:

Službeno je započela nova sezona zimskih uvjeta na kolnicima, a time i rad zimske službe koju u skladu s Planom rada zimske službe za područje grada Požege i prigradskih naselja obavlja Komunalac Požega d.o.o.

– Za novu sezonu snijega i poledice spremno je desetak vozila za čišćenje prometnica, pješačke zone i nogostupa te 100 tona soli čije će se količine, bude li potrebno, dodatno povećavati – istaknuo je na smotri zimske službe Domagoj Lovrić, direktor Komunalca Požega d.o.o. ujedno i dežurni organizator službe.

– Djelatnici uključeni u rad zimske službe na raspolaganju su 24 sata. Svakodnevno pratimo vremenske uvjete na temelju kojih će dežurni organizator u suradnji s gradskim službama donositi odluke o intervencijama koje je potrebno poduzeti – pojasnio je Lovrić podsjećajući da građani koji stanuju u brdskim dijelovima grada sol za posipanje kao i dosadašnjih godina mogu preuzeti u Vukovarskoj 8. U funkciji je i dežurni broj zimske službe 099/49 09 481 na koji građani mogu nazvati i ukazati na eventualne poteškoće iz djelokruga rada zimske službe.

Redoslijed i prvenstvo čišćenja gradskih ulica određuje se s obzirom na važnost ulica, lokaciju zdravstvenih i ostalih javnih službi te frekvenciju prometa prema određenim zonama prioriteta.

Pregled vozila koja će se koristiti za rad zimske službe obavili su Mario Matijević i Tomislav Mrđenović iz PU požeško-slavonske.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot