Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Vozači oprez: 24-satni pojačani nadzor brzine kretanja na svim prometnicama /FOTOGALERIJA/

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Vozači oprez: 24-satni pojačani nadzor brzine kretanja na svim prometnicama /FOTOGALERIJA/ Požega.eu | Vozači oprez: 24-satni pojačani nadzor brzine kretanja na svim prometnicama /FOTOGALERIJA/

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

POŽEGA - Temeljem Plana aktivnosti organizacije TISPOL, Europske mreže prometne policije na području država Europske unije održava se 24-satni pojačani nadzor brzine, shodno čemu će takav nadzor biti proveden na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, pa tako i na području Policijske uprave požeško-slavonske.

Ivana Radić, glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske -Danas u organizaciji TISPOL-a Europske mreže prometnih policija svih zemalja EU organizirana je 24-satna akcija koja se provodi u vremenu, 19.travnja od 6 sati u jutro do 20.travnja do 6 sati u jutro, a koja je usmjerena na pojačan nadzor brzine kretanja vozila na prometnicama. U određivanju lokacija gdje ćemo pojačano nadzirati brzinu sudjelovali su i ove godine građani tako da imamo više lokacija na kojima će se vršiti nadzor, a koje će policijski službenici mijenjsati svaka 2-3 sata - rekla je Ivana Radić, glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske.

Na prometnicama koje pokriva Policijska uprava požeško-slavonska u prva tri mjeseca bilo je ukupno 114 prometnih nesreća u kojima je bilo 26 sa ozlijeđenim osobama među kojima 8 teško. Smrtno stradalih u prva tri mjeseca nije bilo.

-Unatoč tome što smo prva tri mjeseca sankcionirali više od tisuću prometnih prekršaja vezanih za brzinu kretanja vozila nažalost brzina kretanja vozila još uvijek je najčešća okolnost koja prethodi prometnim nesrećama, čak u 20 posto svih proetnih nesreća.

U današnjoj akciji uz sve vrste uređaja kojima se koriste policijski službenici pri mjerenju brzine uključen je preretač koji će se kretati na svim frenkfentnijim prometnicama.

/Foto: D. Mirković/

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo