Vojska “okupirala” središnji požeški trg – zadnje pripreme pred sutrašnju svečanu prisegu

Autor: DK

Trg sv. Trojstva u Požegi „preplavljen“ je vojskom, u tijeku su zadnje pripreme za veliku svečanost  – sutrašnju svečanu prisegu 27. naraštaja ročnika koji su na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u Središtu za temeljnu obuku u Požegi.

Nakon 28 godina pripadnici Hrvatske vojske ponovo će svečanu prisegu položiti na središnjem požeškom trgu. Naime, na Trgu Svetog Trojstva u Požegi zadnja prisega održana je 1992. godine. Od tada svečanost polaganja prisege bila je u Vojarni 123. brigade” Požega”.

Ročnice i ročnici, njih 331 koji su dragovoljno vojno osposobljavanje prošli kao 27. naraštaj imat će privilegiju prisegnuti Domovini na središnjem požeškom trgu.

-Prisega je poseban dan za vojnike, za njihove obitelji, Hrvatsku vojsku, ali i za grad Požegu te Požeško-slavonsku županiju. 7. ožujka provest ćemo svečanu prisegu pred širom javnosti jer želimo tako i promovirati poziv vojnika. To nam je vrlo bitno, a u suradnji s lokalnom samoupravom ovdje ćemo to i ostvariti, a na određeni način promoviramo upravo i tu suradnju – rekao je zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general bojnik Siniša Jurković prilikom najave polaganje svečane prisege.

Siniša Jurković, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general bojnik

-Ukupno će prisegnuti 331 ročnica i ročnik, a očekujemo preko 1500 članova obitelji i prijatelja tih mladih ljudi. Osim što ćemo provesti sam čin svečane prisege ovdje će biti organiziran i taktično-tehnički zbor gdje će građani imati priliku vidjeti s kojom opremom i naoružanjem je naoružan hrvatski vojnik i s kojom opremom izvršava svoje zadaće. Pripreme su u tijeku, a Požežanke i Požežane molim tih nekoliko dana, od 5 do 7. ožujka, za strpljenje jer imat ćemo i dopremu tehnike, generalnu probu 6. ožujka te druge aktivnosti. Sama prisega sastoji se od nekoliko važni protokolarnih događanja – to je doček najvišeg gosta i prijavak njemu u čast, nakon toga se provodi svečana prisega s postrojavanjem ročnika na samom trgu, a u sklopu protokola bit će i obraćanja najviših uzvanika te obilazak TT Zbora – dodao je general Jurković uz napomenu da se očekuje dolazak predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika oružanih snaga Zorana Milanovića.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: