Vojska “okupirala” središnji požeški trg – zadnje pripreme pred sutrašnju svečanu prisegu

Autor: D.K.

Trg sv. Trojstva u Požegi „preplavljen“ je vojskom, u tijeku su zadnje pripreme za veliku svečanost  – sutrašnju svečanu prisegu 27. naraštaja ročnika koji su na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u Središtu za temeljnu obuku u Požegi.

Nakon 28 godina pripadnici Hrvatske vojske ponovo će svečanu prisegu položiti na središnjem požeškom trgu. Naime, na Trgu Svetog Trojstva u Požegi zadnja prisega održana je 1992. godine. Od tada svečanost polaganja prisege bila je u Vojarni 123. brigade” Požega”.

Ročnice i ročnici, njih 331 koji su dragovoljno vojno osposobljavanje prošli kao 27. naraštaj imat će privilegiju prisegnuti Domovini na središnjem požeškom trgu.

-Prisega je poseban dan za vojnike, za njihove obitelji, Hrvatsku vojsku, ali i za grad Požegu te Požeško-slavonsku županiju. 7. ožujka provest ćemo svečanu prisegu pred širom javnosti jer želimo tako i promovirati poziv vojnika. To nam je vrlo bitno, a u suradnji s lokalnom samoupravom ovdje ćemo to i ostvariti, a na određeni način promoviramo upravo i tu suradnju – rekao je zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general bojnik Siniša Jurković prilikom najave polaganje svečane prisege.

Siniša Jurković, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general bojnik

-Ukupno će prisegnuti 331 ročnica i ročnik, a očekujemo preko 1500 članova obitelji i prijatelja tih mladih ljudi. Osim što ćemo provesti sam čin svečane prisege ovdje će biti organiziran i taktično-tehnički zbor gdje će građani imati priliku vidjeti s kojom opremom i naoružanjem je naoružan hrvatski vojnik i s kojom opremom izvršava svoje zadaće. Pripreme su u tijeku, a Požežanke i Požežane molim tih nekoliko dana, od 5 do 7. ožujka, za strpljenje jer imat ćemo i dopremu tehnike, generalnu probu 6. ožujka te druge aktivnosti. Sama prisega sastoji se od nekoliko važni protokolarnih događanja – to je doček najvišeg gosta i prijavak njemu u čast, nakon toga se provodi svečana prisega s postrojavanjem ročnika na samom trgu, a u sklopu protokola bit će i obraćanja najviših uzvanika te obilazak TT Zbora – dodao je general Jurković uz napomenu da se očekuje dolazak predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika oružanih snaga Zorana Milanovića.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88