Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

VLASTA ULIČNIK GOMERČIĆ IZ BJELIŠEVCA: Cvijeće neizmjerna slikarska inspiracija

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: D. Mirković
FOTO: D. Mirković

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: D. Mirković
FOTO: D. Mirković

Cvijeće na svakom koraku u domu Vlaste Uličnik Gomerčić iz Bjeliševca. U dvorištu je park s rijetkim biljkama i posebno oblikovanim krošnjama. Tu je i jezerce s vodenim raslinjem. Njen je to svijet koji je kreativno nadahnjuje u slikarstvu.


Uzgojem cvijeća i slikanjem Vlasta je savladavala sve teškoće u životu, a bilo ih je na pretek. Nakon teške povrede na radu i invaliditetom s ograničenim mogućnostima za rad iz temelja je promijenila životne navike. Uslijedile su potom i ne baš bezazlene bolesti. Izlazila je uvijek kao pobjednik i „dušu liječila“ uzgojem cvijeća i slikanjem okružena kućnim ljubimcima, psom i mačkama. U svemu tome, velika podrška su joj supruga Jure i sina Ivan.


Počela je slikati temperom, a nakon upoznavanja pouring tehnike razlijevanja boja nastavila je slikati akrilikom. Ono što slika, mnogima se svidjelo, tako da njeni poklonjeni radovi krase mnoge domove u Bjeliševcu, požeškom kraju, Hrvatskoj pa i inozemstvu. Presadnice cvijeća, ukrasnog bilja i povrća također rado dijeliOcijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo