Požega.eu

Vlasnici strojeva za primjenu pesticida iz požeškog kraja redovite preglede moraju obavljati u Đakovu ili Drenju gdje su najbliže ispitne stanice!

PRIJE 2 GODINE
JELENKO TOPIĆ

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Vlasnici strojeva za primjenu pesticida iz požeškog kraja redovite preglede moraju obavljati u Đakovu ili Drenju gdje su najbliže ispitne stanice! Požega.eu | Vlasnici strojeva za primjenu pesticida iz požeškog kraja redovite preglede moraju obavljati u Đakovu ili Drenju gdje su najbliže ispitne stanice!

PRIJE 2 GODINE
JELENKO TOPIĆ

Ako ste korisnik ili vlasnik strojeva za primjenu pesticida zakon vas obavezuje na redovite preglede u ovlaštenim ispitnim stanicama. Služba za sredstva za zaštitu bilja koja djeluje unutar Sektora fitosanitarne politike u Upravi kvalitete hrane Ministarstva poljoprivrede objavila je popis sedam aktivnih ispitnih stanicama, koje imaju to ovlaštenje od početka prosinca ove godine.

To su Zavod za poljoprivrednu tehniku u Osijeku, Fito promet u Lučkom kraj Zagreba, Agro-lab iz Nuštra pokraj Vinkovaca, Terra projekti u Osijeku, Biljna mehanika u Vučetincu kod Zagreba, A-test iz Đakova i Agro atest iz Drenja nedaleko Đakova.

Iz ovoga je vidljivo da takve ispitne stanice vlasnici i korisnici navedene opreme s područja Požeštine nemaju u blizini pa su prisiljeni to riješiti drugdje.

Najbliža lokacija im je Drenje udaljeno 71 kilometar od Požege do kojega treba putovati vozilom malo više od jednog sata, te Đakovo udaljeno 72 kilometra gdje za putovanje treba sat i 15 minuta.

Redovitim pregledima provjerava se zadovoljavaju li strojevi i priključci tehničke zahtjeve u skladu sa zdravstvenim, sigurnosnim i okolišnim zahtjevima vezanim za pregled uređaja za primjenu pesticida s ciljem postizanja 

visoke razine zaštite zdravlja ljudi, životinja i okoliša.

Preglede smiju obavljati samo ovlaštene ispitne stanice, a vlasnik, odnosno korisnik smije koristiti samo onaj stroj za koji je dobio potvrdu - napominju iz Ministarstva poljoprivrede.

Foto: Ilustracija, gospodarski.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.