“Vlak u snijegu” ih potakao na zanimljivo putovanje

Autor: DK

POŽEGA – Učenici 3.b razreda Katoličke osnovne škole Požega zajedno sa svojom učiteljicom Monikom Kir Petričević, zaputili su se na kratko i zanimljivo putovanje vlakom. Potaknuti knjigom i filmom Vlak u snijegu pošli su na mali izlet u Pleternicu. Mnogi su to putovanje s nestrpljenjem očekivali jer je to nekima bio prvi susret s vožnjom u vlaku.

Prije samog polaska na putovanje napravili su sve pripreme, baš onako kako je to opisano u samoj knjizi “Vlak u snijegu”. Osnovali su zadrugu i izabrali učenika koji je bio na čelu zadruge te odredili bolničarke, redare i ekonoma. 

Bili su nezaboravni trenutculi vožnjom u vlaku u kojem su za vrijeme vožnje mogli šetati, igrati se i pjevati. 

 Po dolasku u Pleternicu posjetili su Hrvatsku knjižnicu i čitaonicu gdje su ih dočekali srdačni domaćini u tom prekrasnom zdanju kako ga neki nazivaju hramom kulture.

U Knjižnici su imali puno toga lijepog za vidjeti što će im ostati u dugom pamćenju.

 Dok su čekali povratak iskoristili su oriliku i posjetili slastičarnicu Promenada gdje su kušali slastice i neki se od njih osvjžili napitcima.

Zadovoljstvu putovanjem nije bilo kraja tako da su s puno dojmov prepričavali zgode na ne tako dalekom ali zanimljivom putovanju. 

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: