Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

VLADO MAZAL KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA MJESNOG ODBORA BUK: Nastojimo podići društveni standard i stvoriti bolje uvjete života žiteljima Buka, Resnika i Svilne

PRIJE 7 GODINA
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | VLADO MAZAL KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA MJESNOG ODBORA BUK: Nastojimo podići društveni standard i stvoriti bolje uvjete života žiteljima Buka, Resnika i Svilne Požega.eu | VLADO MAZAL KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA MJESNOG ODBORA BUK: Nastojimo podići društveni standard i stvoriti bolje uvjete života žiteljima Buka, Resnika i Svilne

PRIJE 7 GODINA
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PROREDBUK – Više od 180 domaćinstava sela Buk, Resnik i Svilna u pleterničkom kraju obuhvaća Mjesni odbor Buk kojemu je dugi niz godina predsjednik Vlado Mazal, a on je kandidat HDZ-a za tu funkciju i u idućem četverogodišnjem razdoblju na izborima za vijeća mjesnih odbora koji se održavaju zajedno sa lokalnima 21. svibnja. To je povod za analizu učinjenog u tom kraju u prethodnom mandatu, te pogled na predstojeće aktivnosti.

Izgrađena je javna rasvjeta i rekonstruirana električna mreža kroz ova tri sela, postavljena rasvjeta oko župne crkve sv. Jurja, te na školskom igralištu, a priključene su struja i voda na seosku mrtvačnicu. Nadalje sanirana je i asfaltirana staza oko crkve, zatim uređen okoliš uz taj objekt i sanirani zidovi postavljanjem izolacije, te su ožbukani zidovi koje je zahvatila vlaga i obojani, a na mjesnom groblju je također uređena staza.

-Organizirali smo održavanje groblja jer imamo čovjeka koji se stalno brine o njegovom uređenju i čišćenju, izgrađeno je parkiralište uz Vatrogasni dom,  a suradnjom sa Dobrovoljnim vatrogasnim društvom dvorana doma je dovršena i uređena za korištenje- kaže nam predsjednik Mjesnog odbora Buk Vlado Mazal, te dodaje da je u ovom razdoblju obnovljena zgrada Područne škole Tome Perića, te izgrađena kanalizacija kroz naselja, te asfaltom presvučen kolnik.

U radu ostvaruju dobru suradnju sa gradom Pleternicom i gradonačelnicom Antonijom Jozić, koji prate ove aktivnosti.

-Dali smo potporu radu NK BSK, obnovili mali dom u Resniku, te smo održavali  poljske putove i kanalsku mrežu- kaže u nastavku Mazal. Obnovljen je križ u Resniku, a krenuli su takvi zahvati u Svilni i Buku.

-Vijećnici Mjesnog odbora Buk aktivni su u ovdašnjim udrugama, te kulturnom, sportskom i društvenom životu, a imamo dobru suradnju sa vijećnicima HSS-a koji su dio Mjesnog odbora- ističe Vlado Mazal, predsjednik i ponovni kandidat za čelno mjesto u MO Buk. Nisu zaboravili ni socijalno ugrožene pa su u nekoliko navrata davali pomoć obiteljima.

Imaju i dosta planova. Prije svega to je obnova društveno-sportskog objekta na kojemu treba sanirati krovište, stolariju i fasadu, zatim izgraditi nogostupe kroz ova tri naselja, pregovaraju kupovinu zemljišta za proširenje mjesnog groblja, a u dogovoru sa vatrogascima obnovili bi kuhinju i sanitarni čvor u Vatrogasnom domu gdje bi postavili klimatizacijske uređaje.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.